Seli sõnul oli ta toona just äsja tulnud mitmenädalaselt reisilt Ameerika Ühendriikidest ning selle tõttu ka pikalt magamata. See tingis tema sõnul ka olukorra, kus ta häälte kokkulugemisel eksis.

Seli väitel nägi ta kolme poolt ja kolme vastu häält ning kuna Priit Paiste oli hääletanud elektrooniliselt, arvas ta hääletustulemuse sisse ka tema ja saigi nii neli poolthäält.

Samuti jäi talle segaseks, kuidas hääletas nõukogu liige Hillar Teder, kes olevat EOK-le toetuse andmist toetanud, kuid hääletusel oli justkui vastu. (Teder selgitas kohtus, et ta oli punkti vastu, sest soovis selle igat alapunkti eraldi hääletada – toim)

Samuti väitis ta, et kõigile ruumisviibijatele oli selge, et ta ennast taandab – ta olevat selle välja öelnud enne koosolekut paarile nõukogu liikmele ja juhatuse liikmele ning samuti saatis sellekohase SMS-sõnumi ka üle laua istunud Hillar Tederile. Koosoleku ajal ta kordagi kõva häälega välja ei öelnud, et ta ennast taandab, sest jällegi: see oli kõigile teada.

Seli sõnul tuli vahel ette selliseid juhtumisi, et pärast koosolekut muudeti protokolli sisu ja hääletustulemust. Tema väitel tuli ette isegi seda, et nõukogu liikmed, kes koosolekul ei hääletanud, saatsid hiljem oma seisukohad, sest Tallinna Sadama nõukogus kehtib reegel, et nõukoguliikme tasu (250 eurot) saab vaid juhul kui inimene on sel kuul koosolekul osalenud.

Harju maakohtus jätkus täna kohtuprotsess Tallinna Sadama nõukogu eksjuhi ja Eesti olümpiakomitee presidendi Neinar Seli üle, keda riigiprokuratuur süüdistab olümpiakomiteele tehtud annetuse tõttu toimingupiirangu rikkumises.

Seli kriminaalasja taust ulatub eelmisesse sügisesse, kui Tallinna Sadama nõukogu eelmine esimees Seli hääletas süüdistuse kohaselt sadama nõukogus 250 000 euro eraldamise poolt Eesti olümpiakomiteele (EOK), mille president ta ise samal ajal oli.