Riigikogu liikme, Urbo Vaarmanni võime kohtupingist eemale jääda on kergelt öeldes imetlusväärne. Vaarmanni süüdistatakse PRIA-lt toetuste välja petmises, mis ulatub juba 2010. aastasse. Lisaks sellele on Lõuna ringkonnaprokuratuur 2013. aastal esitanud talle süüdistuse ka pistise andmises. Kohtu uste taga pole aga siiani sisuliste aruteludeni jõutud ja lähiajal ka ei jõuta. Protsessi algus on lükatud edasi määramatusse tulevikku.

Lausa jabura sündmuste käigu tulemusel on istungeid pikalt edasi lükatud nüüdseks kaks korda. Esmalt selle aasta alguses, kuna enne planeeritud istungite algust pääses Vaarmann asendusliikmena Riigikogusse (31.10.2013) ja sai sellega saadikupuutumatuse. Veider on selle juures, et süüdistus esitati enne Vaarmanni Toompeale minekut, kuid sellest hoolimata otsustas Tartu maakohus, et puutumatus kehtib ka tagantjärele. Isegi õiguskantsler Indrek Teder arvas toona, et puutumatus kohtuasja edenemist ei sega, sest süüdistus on esitatud enne tema riigikokku pääsemist.

Väikese tagasilöögi sai Vaarmann käesoleva aasta märtsis, kui talt võeti saadiku puutumatus ja istugid pidid algama oktoobris. Mitmeid kordi lükati asja nädala võrra edasi kuna üks süüdistatavatest, Oleg Kuzmin, oli haige.
Täna leidsid prokurör, süüdistatavate kaitsjad ja kohus, et kriminaalasja ei ole võimalik enam arutada planeeritud ajagraafiku alusel.

Istungite jaoks kavas olnud viiest nädalast oli juba raisatud kolm. Tartu maakohtu pressiesindaja Krista Tamme sõnul ei ole praeguseks selge, millal võimaldab Oleg Kuzmini tervislik seisund tal kohtuistungil osaleda. Ilma süüdistatava osavõtuta ei ole aga võimalik kriminaalasja kohtus arutada.

Viimasel istungil kriminaalasja arutamiseks uut aega ei määratud, kuna oodatakse Oleg Kuzmini seisundi kohta uut teavet. Ühe arutelust läbi käinud stsenaariumi järgi võib kogu protsess lükkuda lausa 2015. aasta sügisesse.