"Asudes täitma valitsuse liikme kohustusi, olen teadlik, et kannan selles ametis vastutust Eesti Vabariigi ja oma südametunnistuse ees. Tõotan pühalikult jääda ustavaks Eesti Vabariigi põhiseaduslikule korrale ning pühendada oma jõu eesti rahva heaolu ja tuleviku kindlustamisele," luges Lauri ette valitsusliikme ametivannet.

President Toomas Hendrik Ilves nimetas täna peaminister Taavi Rõivase ettepanekul Maris Lauri rahandusministriks.

Endine rahandusminister Jürgen Ligi esitas peaminister Taavi Rõivasele tagasiastumispalve pühapäeval, 26. oktoobril. Täna vabastas Vabariigi President Ligi rahandusministri ametist.

Lauri sõnul on tema prioriteetideks rahandusministrina riigieelarve menetlemise lõpule viimine Riigikogus, Euroopa Liidu fondide võimalikult kiire kasutusele võtmine ning pühendumine majanduskeskkonna paremaks muutmisele, et luua võimalused majanduskasvu kiirendamiseks.

Enne rahandusministri ametisse asumist töötas Maris Lauri peaministri majandusnõunikuna. Lisaks on Maris Lauri olnud 2014. aastast EASi nõukogu liige ja EASi Auditikomitee esimees. Aastatel 1998-2011 oli Maris Lauri majandusanalüütik Swedbankis, 1996-1998 Tallinna Pangas. Eesti Panga majandusanalüüsi osakonnas töötas ta 1994-1996, majandusministeeriumi investitsiooni osakonnas 1993-1994 ning Eesti Teaduste Akadeemia Astro- ja Atmosfäärifüüsika instituudi raamatupidamises 1989-1991.

Samuti on Maris Lauri andnud loenguid, olnud väitekirjade juhendaja, oponent ja kaitsmiskomisjoni liige Tartu Ülikoolis, Tallinna Tehnikaülikoolis, EBSis, Audenteses ning Kõrgkoolis Veritas. Maris Lauril on teadusmagistri kraad Tartu ülikooli majandusteaduskonnast.