Süüdistatava Oleg Kuzmini (44) kaitsja vandeadvokaat Janek Väli Tartu esitas täna hommikul maakohtule taotluse 3.–6. novembriks planeeritud istungite edasilükkamiseks seoses Kuzmini haigusega, ütles Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm ERR-i uudisteportaalile.

Täna kell 14 toimub maakohtus siiski korraldav istung, kus arutatakse süüasja edasist arutuskäiku. "Sisulist arutelu täna kindlasti ei toimu, kuna üks süüdistatav on haige," kinnitas Tamm.

Vaarmanni kaitsja esitas kohtule taotluse, et tema kaitsealune võiks täna kohtusse korraldavale istungile mitte ilmuda ning kohus lubaski, et süüdistatavatel ei ole vaja korraldaval istungil osaleda. Korraldaval istungil on täna kohal prokurör ja kaitsjad.

Vaarmann taotles süüdistuse kohaselt PRIAlt kolm aastat tagasi raha, et teha korda Torma mõisa moonakate maja. Projektile otsustati anda 283 000 euro suurune toetus, mis oli süüdistuste kohaselt fabritseeritud suuremaks, mis tähendas, et omafinantseering kaeti tegelikult toetusest saadud rahaga.

Kui PRIA hakkas toetuse maksmisega viivitama, andis toonane Tartu volikogu liige oma PRIAs töötavale tuttavale pistist, et too uuriks, milles viivitus seisneb.