Kindralmajor Terrase sõnul looks selliste võimekustega lennukikandja grupi viibimine Põhja-Euroopa regioonis rahuldava jõudude tasakaalu. "George Bushil baseeruvate lennukite opereerimisvõime ja gruppi kuuluvate ristlejate ja hävitajate tulejõud ning relvastus on muljetavaldavad," ütles kindralmajor Terras.

Lennukikandjat külastanud Eesti, Läti, Leedu ja Poola kaitseväe juhatajatele näidati hävituslennukite F/A-18 õhkutõusmist ja maandumist ning erinevaid operatsioonilisi protseduure, mida lennukikandja grupp on võimeline läbi viima. Samuti arutasid külaskäigul olnud kaitsevägede juhatajad koos Napoli ühendväejuhatuse ülemaga võimalike NATO kaitseplaanide lahendusi ja arenguid.

Lennukikandja George H.W. Bush on kümnes ja viimane Nimitz klassi lennukikandja, mis asus teenistusse 2009. aastal. Lennukikandjal on ruumi kokku 90 lennukile ja helikopterile, nende hulgas on hävituslennukid F/A-18 ja helikopterid MH-60 Seahwak. USS George H.W. Bush on hetkel Vahemerel opereeriva Teise lennukikandja grupi lipulaev. Gruppi kuuluvad teiste laevade hulgas veel ristlejad Philippine Sea, Leyte Gulf ja Anzio ning viis hävitajat.

Itaalias Napolis asuv ühendväejuhatus on üks kahest NATO operatiivtasandi juhtimisorganist, mille peamiseks ülesandeks on viia läbi sõjalisi operatsioone rahu, julgeoleku ja liikmesriikide territoriaalse terviklikkuse tagamiseks.