Kuna Ühendkuningriigi võimudel ei olnud aimugi, mis võis olla lennukil või lennukiga juhtunud, saatis London viivitamatult kaks RAFi Eurofighter Typhoon hävituslennukit Läti kaubalennukit (Antonov An-26) kontrollima.

Sky News andmeil andis õhuvägi kaubalennuki meeskonnale mõista, et kui viimased jätkavad oma senist teekonda, on nad sunnitud õhusõiduki alla tulistama. „Ärge sisenege Briti õhuruumi või teid tulistatakse alla,“ teatati kaubalennuki meeskonnale täna Eesti aja järgi veidi pärast kella 19 õhtul.

Õhuväe teatel eskortisid hävitajad Birminghami teel olnud Läti kaubalennuki „turvaliselt“ Londoni Stanstedi lennuväljale. Stanstedi lennuväli on üks Suurbritannia "kõrge  riskiga" lennuväljadest, kuhu suunatakse kaaperdatud või muul moel ohtlikuks muutunud lennud.

Intsident leidis aset kõigest mõned tunnid pärast seda, kui NATO teatas Venemaa lennukite tavatust aktiivsusest Euroopa Liidu õhuruumis. „Viimase kahe päeva jooksul on allianss tuvastanud hulgaliselt ebatavalisi sõjalisi manöövreid tegevaid Vene lennukeid. Need üsna suuremahulised lennud kujutavad ebatavalist aktiivsust Euroopa õhuruumis,“ rääkis NATO esindaja, kelle sõnul on alliansi hävitajad pidanud sel aastal enam kui sajal korral minema Vene lennukeid tuvastama.   Mullu oli neid kordi kolm korda vähem.