"Meil on kahekümne aastaga kujunenud see, et õpetajad on koolis muutunud selliseks ettevõtjaks või töövõtjaks. Me peame nägema rohkem õpetajat. Tema tegemisi ja tema toimetamisi. Kui me aga muudame ta lihtsalt töövõtjaks, siis läheb see edasi lastesse, kes on vastuvõtlikumad ja nii me hakkamegi koolides suhtuma õpetajasse, nagu ei oleks ta mitte midagi," leidis üks naisterahvas.

Teine naisterahvas arvas aga, et selliseid asju ei olegi võimalik muuta. "Sul võib tänaval siitsamast ka kivi ju pähe kukkuda," leidis naine ja lisas, et vanemad peaksid laste tegemiste järgi ikka rohkem vaatama. "Kuigi konkreetse isa puhul ma tean, et ta küll tegeles lapsega ja tegid koos teatrit jne. Ulme lihtsalt, et... šokk täielik," rääkis naine.

Nooremapoolne mees rääkis aga Delfile, et ta ei oska öelda, mida konkreetselt muutma peaks, ent tema arvates saab kõik alguse kodust. "Ma usun, et inimese elus on kõige tähtsam lapsepõlv. See, kuidas sind kasvatatakse ja kuidas sa üles kasvad," lisas noormees.

Noormehe eakaaslasest neiu rääkis aga, et eilsed sündmused teda otseselt ei puudutanud, kuid kuna tema kool on Paalalinna kooliga ühendatud, siis on ta kursusekaaslased seal näiteks praktikal käinud. "Rohkem peaks silmad lahti hoidma ja ennetama," arvas neiu aga selle kohta, et mida peaks selliste asjade ärahoidmiseks tegema.

Vanem meesterahvas ütles aga, et eilne sündmus võib olla teinud n-ö otsa lahti. "Üks teeb ikka alati midagi kuskil otsa lahti ja seda siis ahvitakse," leidis mees.