„Meie isad ja vanaisad võitlesid koos, ühes rivis, mehiselt ja ennastohverdavalt Kodumaa vabaduse ja sõltumatuse eest, purustasid vaenlase ja tõid lähemale kauaoodatud Võidu. Me peame hoolikalt hoidma nende pärandatud vennaliku sõpruse ja teineteise abistamise suurepäraseid traditsioone. Äärmiselt tähtis on kasvatada järeltulevat põlvkonda kõrgete patriootiliste väärtuste vaimus, tegutseda aktiivselt vastu igasugustele katsetele taaselustada fašistlikku ideoloogiat, õhutada rahvustevahelist viha ja võltsida meie ühis ajalugu,“ öeldakse Putini õnnitluses Interfaxi vahendusel.

„Suure Isamaasõja aastatel ilmnes rasketes ja veristes lahingutes Ukraina pärast kogu oma suuruses meie paljurahvuselise rahva vaimujõud ja ühtsus, sõdurite-vabastajate, partisanide, põrandaaluste ja tagalatööliste mehisus ja meelekindlus,“ jätkas Putin.

„Soovin kogu hingest Suure Isamaasõja Ukraina veteranidele head tervist, heaolu ja vaimuerksust ning kogu Ukraina vennasrahvale rahu ja õitsengut,“ öeldakse Putini õnnitluses.