„Ukraina rahvas on väljendanud demokraatlikult oma tahet, tehes selge valiku Euroopaga edasise lõimumise suunas ning loonud sellega eeldused tõsisteks muudatusteks. Nüüd peavad riigi juhid vastama ulatusliku reformiprotsessi ja korruptsioonivastase võitlusega,“ ütles Paet.

Rahvusvaheliste vaatlejate hinnangul olid Ukraina parlamendivalimised hoolimata keerulisest olukorrast demokraatlikud, läbipaistvad ja rahvusvahelistele nõuetele vastavad.

Välisminister Paeti sõnul on pärast valimistulemuste kinnitamist Ukrainal oluline liikuda edasi valitsuse moodustamisega. „Ukraina riik ja vastvalitud parlament seisavad silmitsi suurte poliitiliste ja majandusreformidega, mis on aluseks riigi edasisele euroopalikule ja demokraatlikule arengule,“ lausus välisminister Paet. „Eesti on valmis Ukrainat oma reformikogemustega toetama,“ lisas ta.

Krimmi okupatsiooni ja ebaseaduslike militaargrupeeringute tegevuse tõttu Ida-Ukrainas ei olnud hääletamist kahjuks võimalik korraldada Krimmi ja Sevastoopoli 12 ringkonnas ja Donbassi 15 ringkonnas ning seetõttu jääb 27 kohta ülemraadas esialgu täitmata. Oluline on tagada, et kohalikud valimised Donetski ja Luganski oblasti teatud piirkondades korraldatakse vastavalt Ukraina seadusandlusele, nagu on kokku lepitud Minski protokolliga.