1989. aastal haavas 14-aastane poiss tulistades raskelt kahte kaasõpilast Raumas.

Jokela koolitulistamine

7. novembril 2007 toimus koolitulistamine Jokelas, kui 18-aastane Pekka-Eric Auvinen sisenes kooli poolautomaatse püstoliga. Järgnenud tulistamises hukkus 8 ja vigastada sai 12 inimest. Seejärel lasi Auvinen endale kuuli pähe ja suri õhtul Helsingi haiglas.

Kell 11:40 sisenes Auvinen kooli ja alustas tulistamist. Politsei sai väljakutse kooli 11:43. Kooli direktor Helena Kalmi käskis õpilastel ja õpetajatel end klassi barrikadeerida ja üritas seejärel Auvineniga läbirääkida, aga mees lasi ta maha. Hukkus ka kooli meditsiiniõde, kes üritas haavatuid aidata.

Esimene politseipatrull saabus 11:55 ja kell 12:30 piiras maja juba 100 politseinikku, sealhulgas eriüksus. Kolleegidele tulid appi isegi politseinikud, kes tol hetkel tööl polnud. Politsei üritas tulistajaga läbirääkida, aga Auvinen vastas tulega. Ükski politseinik viga ei saanud.

Tulistamine lõppes 12:24 kui Auvinen endale kuuli pähe lasi. Politsei eriüksus sisenes majja 13:53 ning tulistaja leiti kell 13:54. Auvinen viidi Helsingi Ülikooli Keskhaigla Töölo haiglasse, kus ta kell 22:15 suri.

Pekka-Eric Auvinen oli 18-aastane sama kooli õpilane. Hiljem selgus, et teda oli koolis kiusatud.

Kauhajoki koolitulistamine

Vaid vähem kui aasta hiljem, 23. septembril 2008, toimus Kauhajoki koolitulistamine, Seinäjoki kutsekõrgkoolis. Tulistajaks oli bakalaureusetudeng, 22-aastane Matti Juhani Saari. Poolautomaatse püstoli lasud põhjustasid 10 inimese surma, üks sai vigastada. Lõpuks lasi Saari enesele kuuli pähe ning ta suri paar tundi hiljem Tampere Ülikooli haiglas.

Kauhajoe koolitulistaja Matti Saari ühiselamutoast leiti hiljem sõnum, kus ta kirjutas, et vihkab inimesi ja inimrassi.

Saari oli kavandanud oma tegu juba aastast 2002. Tema arvates oli ainuke lahendus olukorrale püstoli kasutamine.