Olen sellist tanklate hoolimatust ja kokkuhoidu ka enne märganud – alati venitatakse talvise kütuse toomisega ja nagu näha: ka suvine ei kõlba kuskile.

Kui veel talvel -30 tuleb, siis ei kõlba enam isegi talvine mitte. Mulle väideti ühes tanklas, et siis on arktilist kütust vaja ja seda nemad ei too. Jätan siinkohal tankla nime mainimata.

Seetõttu kasutasin diiselautol kütuselisandeid, mis viivad kütuse hangumistemperatuuri suuremate miinuskraadide peale. Kasutasin seda igal sügisel esimeste külmadega ja kuni talve lõpuni välja. Tänu sellele ei hangunud mu auto kütus kordagi, mida muidugi teiste autoomanike kohta öelda ei saa.

Lõpuks sai sellest jamast kõrini ja ostsin bensiiniauto. Kui meie tanklad on nii hoolimatud ja kokkuhoidlikud, et ei saa talvist ja isegi korralikku suvist diislit toodud, siis mina neid rohkem ei nuuma ka.

Siin ongi minu üleskutse tanklatele: tulge ometi mõistusele ja hakake normaalse külmataluvusega kütust müüma õigel ajal, mitte alles detsembrikuus, kui on juba hilja!