"Me oleme tänulikud Türgile toetuse eest NATO-ga liitumisel. See tugevdas meie riigi positsiooni nii nagu ühinemine Euroopa Liiduga," ütles Nestor.

"Eesti toetab Euroopa Liidu laienemisprotsessi idapartnerlusprogrammi kaudu, kus prioriteedid on suunatud Ukrainale, Moldovale ja Gruusiale," märkis Nestor. Ta kinnitas, et Eesti toetab ka Türgi püüdlusi Euroopa Liiduga ühinemise suunal.

Nestor tutvustas Eesti tegevust Euroopa Liidu liikmena ja riigikogu rolli, mille aluseks on tihe koostöö valitsusega riigi seisukohtade väljatöötamisel ja kaitsmisel.

Erdoğan tunnustas kahe riigi häid suhteid aastakümnete jooksul, mille jätkumise üle on tal heameel. Kohtumisel käsitleti veel kahe riigi majanduslikke suhteid, mille laiendamine tooks kasu mõlemale poolele.

Nestor ja Erdoğan pidasid oluliseks kahe riigi suhete arendamist parlamentaarse koostöö kaudu, et leida ühiselt uusi väljundeid nii majanduse, kultuuri ja hariduse vallas.

Kohtumisel osalesid Türgi parlamendi liikmed, kelle hulgas oli ka Türgi-Eesti parlamendirühma esimees Fatoş Gürkani. Riigikogu poolt olid kohal Eesti-Türgi parlamendirühma esimees Kadri Simson ja aseesimees Sven Sester.