„Kogu see lugu näitab, et inimmälu on ekslik,“ ütles Tusk reede hommikul raafiojaamale TOK FM, vahendab Poola Raadio.

Sikorski teatas teisipäeval, et mälu vedas teda alt ning sellist kohtumist, millest oli juttu Politicos esmaspäeval avaldatud artiklis, pole Moskvas Tuski ja Putini vahel toimunud.

Tusk kinnitas samuti, et sellist kohtumist pole olnud.

„Ukraina pole kunagi olnud läbirääkimiste päevakorras, mida ma olen president Putiniga pidanud,“ ütles Tusk ning lisas, et 2008. aasta veebruaris Moskvas toimunud kohtumine polnud üks ühe vastu, vaid grupiviisiline, millel osales 4-5 inimest.

Sikorski ütles oma Politicole tehtud avaldust ümber lükates, et ajas väidetava Moskva kohtumise segamini Putini NATO tippkohtumisel Bukarestis kolm kuud hiljem tehtud avaldustega. Nimelt ütles Putin siis USA tollasele presidendile George W. Bushile ja teistele, et Ukraina ei ole riik.

Tusk märkis reedel, et Sikorski ei ole seda asja algusest peale kõige paremal viisil selgitanud ning segadus tekkis paljude avalduste tõttu, mida Vene võimud on Ukraina kohta teinud.

„Kui Sikorski ütles, et mälu vedas teda alt, oli selle asjaga lõpp,“ sõnas Tusk.

Poola opositsioonierakonnad reageerisid pärast Sikorski esialgset avaldust Politicos raevukalt, küsides, miks ei informeerinud endine välisminister kohe parlamenti, presidenti ja rahvusvahelist kogukonda, et Venemaa tahab Ukrainat jagada nagu 19. sajandi imperialistlik suurvõim.

Kremli administratsiooniülem Sergei Ivanov nimetas Sikorski avaldusi neljapäeval valedeks ning Venemaa välisministeeriumi pressiesindaja Aleksandr Lukaševitš ütles, et Sikorski peaks mõtlema, enne kui suu lahti teeb.