Pärnu politseijaoskonna liikluspolitseinikud peatasid eile kella 10 paiku Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 161. kilomeetril Häädemeeste vallas kaubiku, millega sõideti lubamatult kiiresti.

Eesti liiklusregistris oleva kaubiku Renault Trafic kiiruseks mõõdeti 136 km/h teelõigul, kus suurim lubatud kiirus on 90 km/h. Auto roolis oli Rumeenia kodanik, 1981. aastal sündinud mees.

Politseinike tähelepanu äratas see, mida nad auto kontrollimisel märkasid.

Pärnu politseijaoskonna liikluspolitseinik Imre Veber kirjeldas, et auto on piltlikult öeldes maast laeni täis köögitarvikuid.

"Kuna politsei on pidanud viimasel ajal väga palju kokku puutuma Rumeenia kodanikega, kes inimesi erinevates Eestimaa kohtades tüütavad ja rahu häirivad, siis otsustasime meest ja tema kaupa täpsemalt kontrollida," rääkis Veber.

Täiendavateks toiminguteks viidi mees koos kaupa täis autoga Pärnu politseijaoskonda, teatas politsei pressiesindaja Kaja Grak.

Järelevalve käigus selgus, et osa kauba puhul võib olla tegemist kaubamärgi omaniku ainuõiguse rikkumisega ning köögitarvikud võeti politseisse hoiule.

Võttes aluseks korrakaitseseaduse vormistati vallasasja hoiulevõtmise protokoll ning äravõetud esemed on hoiul kuni selgub, kas tegemist on kaubamärgiõiguste rikkumisega.

Hoiule võeti 560 komplekti erinevaid nuge, 100 komplekti erinevaid köögiriistu ja 24 komplekti potte. Kui sarnaste toodete turuväärtus kokku arvutada, siis oli tegemist üsna hinnalise koormaga.

Üks selline nugade komplekt maksab ligikaudu 20 eurot, sama turuväärtusega on ka köögiriistade komplekt ning pottide komplekt maksab hinnanguliselt 50 eurot. Kokku on kaupa umbes 14 400 euro väärtuses.

Kiirmenetluse otsusega määrati mehele lubatud sõidukiiruse ületamise eest rahatrahv ning mees sai rendile võetud autoga teekonda jätkata.

Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juhi Sander Peremehe sõnul on oluline, et põhitööna liiklusjärelevalvega tegelevad politseinikud pööraksid peatatud autode kontrollimisel tähelepanu lisaks selle juhile ka muule.

"Selleks, et ebaseaduslikult riigis viibivaid isikuid ja keelatud kaupa avastada, on oluline kontrollida ka teisi autos viibivaid isikuid, aga ka veost," lausus ta.