USA portaali Politico väitel ütles Sikorski, et Putin tegi ettepaneku Poola tollase peaministri Donald Tuski visiidi ajal Moskvasse 2008. aastal. Sikorski ütles küll hiljem, et osa intervjuust on „ületõlgendatud“, vahendab Reuters.

„Ta tahtis, et meist saaksid selle Ukraina jagamise osalised ... See oli üks esimesi asju, mida Putin minu peaministrile, Donald Tuskile ütles, kui ta Moskvat külastas,“ tsiteeris Politico Sikorski sõnu, mis on väidetavalt pärit 19. oktoobril antud intervjuust. „Ta (Putin) jätkas ja ütles, et Ukraina on kunstlik riik ja et Lwów on Poola linn ja miks me seda asja lihtsalt koos ära ei klaari.“

Enne Teist maailmasõda kuulusid Poolale suured alad praeguses Lääne-Ukrainas, sealhulgas selline tähtis linn nagu Lwów, mida praegu tuntakse Lvivina.

Sikorski ütles Politico teatel, et Tusk ei vastanud Putini ettepanekule, sest teadis, et tema juttu lindistatakse, kuid Poola ei ole kunagi väljendanud mingit huvi Venemaa operatsioonidega ühinemise vastu.

„Me tegime selle neile väga, väga selgeks – me ei tahtnud sellega mingit tegemist teha,“ tsiteeris Politico Sikorskit.

Pärast intervjuu avaldamist teatas Sikorski, et see ei ole päris täpne.

„Mõned sõnad on ületõlgendatud,“ kirjutas Sikorski esmaspäeva õhtul Twitteris ning lisas, et Poola ei võta osa annektsioonidest.

„Kui Putin sellise ettepaneku tegi, on see skandaalne,“ ütles Poola praegune peaminister Ewa Kopacz esmaspäeval Poola televisioonile. „Mitte ükski Poola peaminister ei osale sellises häbiväärses tegevuses nagu teise riigi tükeldamine.“