„Reisile oli registreeritud üks reisija – Prantsusmaa kodanik Christophe de Margerie. Meeskonnaliikmeid oli kolm, samuti Prantsusmaa kodanikud. Kõik nad hukkusid,“ teatas allikas AFP ja ITAR-TASS-i vahendusel.

Totali juht oli Moskvas lähetusel. Meedia andmetel osales de Margerie välisinvesteeringute konsultatiivnõukogu iga-aastasel kohtumisel, millest võttis osa ka Venemaa peaminister Dmitri Medvedev.

Eralennuk Dassault Falcon pidi lendama Moskva Vnukovo lennuväljalt Pariisi. Start toimus lennuvälja teatel plaani järgi.

Nähtavus stardirajal oli lennuvälja teatel 350 meetrit. Teatatakse, et hoovõtu ajal kell 23.57 Moskva aja järgi toimus kokkupõrge lennuvälja lumekoristusmasinaga.

Lumekoristusmasina juht kannatada ei saanud. Lennuk põles aga täielikult maha ja inimesi päästa ei õnnestunud, kuigi lennuvälja päästeteenistus kiirustas kohe õnnetuspaika.

Õnnetuse asjaolude väljaselgitamisega hakkas tegelema Venemaa tsiviillennundusagentuuri Rosaviatsija erikomisjon. Alustati kriminaaljuurdlust.

„Praegusel hetkel on juba kindlaks tehtud, et lumekoristusmasina juht oli alkoholijoobes. Lisaks sellele võidakse vastu võtta otsus mitmete lennuvälja töötajate töölt kõrvaldamise kohta asja uurimise ajaks,“ öeldakse Venemaa uurimiskomitee veebilehel komitee ametlikule esindajale Vladimir Markinile viidates.

„Prioriteetsete versioonide hulgas uuritakse dispetšerite viga ja lumekoristusmasina juhi tegevust. Lisaks sellele kontrollitakse ebasoodsate ilmastikuolude versiooni ja piloteerimisviga,“ lisas Markin.

Esmaspäeval teatati, et Moskva lennuväljadel oli tihe udu.