"Kui Reformierakond koostöös Keskerakonnaga kukutab Perlingu kandidatuuri läbi, siis sõidab ta sellega ülbelt üle nii Eesti õiguskaitsjatest kui ka oma koalitsioonipartnerist SDE-st. Sellel ülesõitmisel on selge põhjus - sõltumatu ja tugev prokuratuur on Reformierakonnale tõsiseks pinnuks silmas," kommenteeris Vaher Delfile kahe erakonna vastuseisu Perlnigu kandidatuurile.

"Ja see ei ole enam vaidlus isikute sobivuse üle, vaid ilmavaateline võitlus selle üle, kas Eesti liigub õigusriigi või hoopis tasalülitamise kursil," sõnas ta.

"Minu meelest on tegemist hea ja tugeva kandidaadiga riigi peaprokuröriks. Lavly Perlingul on kogemust, nutti ja töökust, et sel ametikohal hästi hakkama saada," sõnas Vaher.

Prokuratuur on Vaheri sõnul alates 2004. aasta olulistest ümberkorraldustest kasvanud tänaseks piisavalt tugevaks, et uus juht tuleks just prokuröride endi seast.

Laanet: minu seisukoht veel kujuneb
Komisjoni reformierakondlasest liige Kalle Laanet ütles, et tal hetkel seisukohta ei ole, see kujuneb neljapäevaseks istungiks.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutab, et Reformierakond süüdistab Anvelti kokkulepete rikkumises, prokuratuuri aga seaduste rikkumises. Märgid näitavad, et õiguskomisjonis ülemvõimu omavad Reformierakond ja Kesk­erakond võivad suure tõe­näosusega Perlingule punast tuld näidata.

„Ühest ühe valimine ei ole valimine. Meie soov on näha järgmisi kandidaate,” lausus komisjoni reformierakondlasest liige Igor Gräzin. Peale tema kuulub kümneliikmelisse õiguskomisjoni Reformierakonnast veel Valdo Randpere, Kalle Jents ja Kalle Laanet.

Anveltil on Perlingu toetuseks õiguskomisjonis kindlasti neli häält, peale sotside kahe liikme hääletavad tema poolt ka kaks IRL-i saadikut. Viimasena käis Anvelt oma kandidaati tutvustamas möödunud nädalal Keskerakonna fraktsioonis. Õiguskomisjoni liikmed Peeter Võsa ja Mihhail Korb on aga suure tõenäosusega Perlingi vastu.

Anvelt nimetas prokuratuurivastaseid süüdistusi arusaamatuks. „Ma ei ole kuulnud ühtegi väga sisulist argumenti peale poliitilise nurina prokuratuuri n-ö kallutatuse ja liigse aktiivsuse üle. Minu jaoks on see sama palju väärt kui ühe korrumpeerunud poliitiku sõnad, et struktuurides on kallutatud jõud,” ütles Anvelt.