Emotsionaalses õhkkonnas toimunud avaistungil kirjeldas Triin Tulev kohtu ees taaskord neid dramaatilisi sündmusi aasta tagasi, mil Tulevi väitel tema endine elukaaslane teda raskelt peksis, mille tagajärjel katkes hiljem ka Tulevi rasedus.

Karistusseadustiku paragrahv 121 järgi süüdistatakse Rasmus Vesilood teise inimese kehalises väärkohtlemises ja tervise kahjustamises.

Prokurör loetles kohtuistungi alguses üles Vesiloo väärteod. Süüdistuse kohaselt lõi Vesiloo Triin Tulevit korduvalt näo piirkonda, viskas teda vastu seina, lõi rusikaga kuni seitse korda vastu pead, tagus teda korduvalt peaga vastu seina, istus korduvalt tema kõhu peale ning lõi Tulevit jalgade vahele. Oma tegudega põhjustas Vesiloo Tulevile valu ja tervise kahjustamise. Karistusseadustiku järgi on süüdistust raskendav asjaolu, et rünnak toimus raseda naise vastu.

Tulev: mind löödi vähemalt 60 korda

Vesilood kaitsnud advokaat Aadu Luberg ei vaidlustanud, et tema kliendi poolne rünnak Tulevi vastu toimus. Küll aga väitis advokaat kohtus, et Vesiloo kannatab somnambulismi sündroomi, ehk unes kõndimise all. Advokaadi sõnul võib see tähendada seda, et Vesiloo ei andnud endale oma tegudest rünnaku ajal aru. Samuti seadis Vesiloo advokaat kahtluse alla Triin Tulevi väited vägivalla ulatuse osas. Tulevi väitel lõi Vesiloo teda vähemalt 60 korda, kuid advokaadi sõnul oleks nii tõsine rünnak tähendanud Tulevile suuremaid kahjustusi.

Triin Tulev kirjeldas kohtu ees üksikasjalikult, kuidas tema endine elukaaslane teda 2013. aasta 24 augustil peksis. Konflikt olevat alguse saanud tol päeval saabunud SMS-sõnumist sõbra käest, mis olevat armukadedat ja joobes meest ärritanud. Pärast esialgset rahunemist ja külaskäiku mehe sugulaste juurde, muutus Vesiloo sama päeva õhtul enne südaööd metsikuks ja hakkas Tulevit peksma.

„Ta tormas mulle kallale, võttis mul käest kinni, peksis seda vastu uksepiita, võttis kätega peast kinni ja tagus seda vastu põrandat. Lõi käte ja jalgadega. Lõi rusikatega vastu pead. Hüppas mu kõhu peale. Peksis mind peaga vastu seina. Hoidis mul suud kinni ja ma tundsin, et ma minestan, sest ma ei saanud hingata.“ Nii kirjeldas Tulev hetki, mil Vesiloo teda jõhkralt peksis.

Pärast peksmist, mis kestis naise sõnul umbes tunni, viskas mees ta sõimu saatel majast välja.

„Kao välja vastik värdjas l**s, ma ei taha sind enam kunagi näha,“ kirjeldas Tulev toonaseid mehe sõnu kohtus.

Tulev võttis seepeale takso ja sõitis Ida-Tallinna keskhaiglasse.

Rasedus katkes

Kohtusse oli tunnistusi andma kutsutud ka Tulevit tol ööl sõidutanud taksojuht, kes väitis, et naine oli olnud endast väljas, paljajalu ning „üsna lömmis“ väljanägemisega.

Triin Tulev oli sündmusi kirjeldades rahulik, kuid muutus ülimalt emotsionaalseks ja purskus nutma, kui ta kirjeldas raseduse katkestamist. Nimelt näidanud uuringud, et lapse südamelöögid olid aeglustunud ning ei olevat kindlust, et laps oleks sündinud tervena. Tema sõnul olevat olnud ka oht, et laps, kelle isaks Vesiloo pidi saama, oleks sündinud surnult.

„Pärast peksmist oli arvata, et laps sünnib surnuna. Ma poleks iialgi suutnud üle elada surnud lapse sünnitamist, mistõttu tuli rasedus katkestada“, selgitas nuttev Tulev kohtus.

Triinu rasedus katkestati neljandal kuul Inglismaal, kui ta oli reisil Ameerika Ühendriikidesse.

See fakt tekitas omakorda küsimusi Vesiloo advokaadilt, kes uuris, kas Tulevil on olemas tõend Eesti arstidelt, mille järgi oli raseduse katkestamine tõesti möödapääsmatu. Tulevi sõnul tal sellist tõendit ei ole.

Tulev kirjeldas kohtus ka jätkuvaid kahjustusi, mida Vesiloo tegu temale on põhjustanud.

Nimelt on tal pärast peksmist tekkinud vasaku kõrva kuulmisnärvi kahjustus, mis takistab töö tegemist DJ-na. Samuti on tal tõsised psühholoogilised probleemid.

„Mul on hirm iga päev ja ma näen unes, kuidas ma sünnitan surnud lapse ja kuidas mind pekstakse ja püütakse tappa,“ kirjeldas Triin Tulev oma psüühilist seisundit, mis vajavat ka terapeudi abi.

Ohvrit püüti mõjutada

Tulev kinnitas kohtus, et teda on korduvalt püütud mõjutada kuni tapmisähvardusteni välja, et Vesiloo vastane süüdistus tagasi võtta. Üks, kes Tulevit tema sõnul ähvardas, oli Rasmus Vesiloo ärimehest sõber.

Rasmus Vesiloo kaitsja Aadu Luberg uuris Tulevi käest kohtus, kas viimane oli teadlik, et Vesilool on diagnoositud unes käimise sündroom. Tulevi väitel ta ei olnud sellest teadlik ning ta ei usu ka praegu, et Vesiloo selle sündroomi all kannatab. Tulevi hinnangul olevat Vesiloo olnud täiesti adekvaatne inimene kuni saatusliku ööni augustis 2013. Paar oli koos olnud umbes aasta ning Tulev küsis kohtusaalis retooriliselt, et juhul kui Vesilool oleks eelpool mainitud sündroom, siis miks ta oma elukaaslast eelnevalt sellest ei teavitanud?

Kohtus tekitas vaidlust ka hiljutine "Pealtnägija" saade, kus Triin Tulev esmakordselt avalikkuse ees oma läbielamistest rääkis. Kaitsja advokaadi väitel ei oleks Tulev tohtinud eeluurimise andmeid enne kohtuistungit avalikkuse ette tuua. Tulev väitis aga vastuseks, et ta rääkis saates oma emotsionaalsest meeleseisundist. Kohtunik Anne Rebane otsustas siiski, et Pealtnägija saadet võetakse tõendite ülekuulamisel arvesse.

Samuti tekitas nii süüdistatava advokaadi kui kohtuniku poolt küsimusi fakt, et Triin Tulev läks pärast peksmisjuhtumit, septembris 2013, siiski Vesilooga veel korra kohtuma. Tulev väitis, et kuna ta oli varem lootnud, et neist saavad Vesilooga pere, siis oli tal lootus, et õnnestub taastada suhe. Kuid tolleks hetkeks oli avaldus väärkohtlemise eest juba politseisse antud ning arusaamine, millega ikkagi tegu, saabus samal päeval, mil ta Vesilood külastas – kui politseiuurija helistas.

Tulev oli kohtus Vesiloo vastu tunnistusi andes rahulik ja oma tunnistustes järjepidev. Väike närvilisus esines vaid Vesiloo advokaadi Aadu Lubergi poolse ristküsitluse ajal.

Triin Tulevi versiooni peksmisele järgnenud sündmustest kinnitas peale teda sõidutanud taksojuhi ka tunnistajana esinenud Roberto Stefano - Tallinnas elav itaallane, kelle tüdruksõbra korterisse Triin Tulev saatuslikul ööl pärast haiglas viibimist umbes kell kuus hommikul saabus. Stefano rääkis samas, et Rasmus Vesiloo oli Tulevile järgmisel päeval toonud ravimeid ja riideid ning Stefano kinnitusel oli Vesiloo nutnud ning olnud siiralt meeleheitel ja masendunud oma teo pärast.

Kohtusaalis Rasmus Vesiloo erilisi emotsioone üles ei näidanud. Väike ilmemuutus, mis reetis kübeke meeleheidet, ilmnes vaid siis, kui Tulev raseduse katkemist kirjeldades nutma puhkes.

Triin Tulev on Rasmus Vesiloo vastu esitanud ka tsiviilhagi 20 000 euro ulatuses, moraalse kahju tekitamise eest. Tulev põhjendab seda sellega, et tema usk stabiilse perekonna loomiseks ja laste saamiseks on pöördumatult kahjustada saanud.

Protsess jätkub.