Puuetega inimesed andsid kõigepealt töövõimereformi petitsiooni üle riigikogulastele riigikogu maja ees ning pärast seda suundus seltskond Stenbocki maja juurde, et pöördumine ka peaminister Taavi Rõivasele edastada.

Rõivas aga puuetega inimeste juurde välja ei tulnud, tema esindaja palus neil hoopis ise majja tulla. Selleks paigaldati treppidele kaldteed, et ka ratastoolis inimesed saaksid üles tulla.


Peaminister Taavi Rõivas ütles Twitteris, et meediakanalid imestavad selle üle, et peaminister kutsus puuetega inimesed vihma käest tuppa.
"Oleksime pidanud pool tundi õues vestlema?," küsis peaminister.

Puudega inimeste ja omastehooldajate esindusorganisatsioonid ning nende toetajad ja partnerid kasutavad Rahvakogus sündinud ja tänavu aprillist kehtima hakanud seaduslikku võimalust nõuda riigilt kollektiivse pöördumisega seadusakti korrigeerimist. Pöördumisega juhitakse tähelepanu, et riigi plaanitav töövõimereform on praegusel kujul käivitades ühiskonnale ohtlik, ning et murrangulise tähtsusega sotsiaalpoliitilise reformi kavandamisel tuleb selleks vajalik eeltöö ära teha enne kui reform käivitatakse. Petitsiooniga nõutakse riigikogu abi ja sekkumist. Seaduse kohaselt peab kollektiivsele pöördumisele olema kogutud vähemalt 1000 toetusallkirja.

Arvestades töövõimereformiga tehtavate otsuste mõju suurust sotsiaalsüsteemi kõrval ka kogu riigi majandus- ja rahandusolukorrale on vajalik tänaseks juba riigikokku jõudnud seaduseelnõude menetlemine peatada ja viia läbi töövõimereformi eesmärkide ja teostamise viiside läbiarutamine riiklikult tähtsa küsimusena. Sellesse tuleb kaasata nii poliitilised parteid, erialased sõltumatud partnerid ja tänaseks juba jõuliselt organiseerunud sihtgrupid.

Petitsiooni algatajate hulka kuulub ligi kakskümmend organisatsiooni ja sihtgrupi esindusühingute katusorganisatsiooni: Eesti Hooldajate Liit, Eesti Juhtkoerte Kasutajate Ühing, Eesti Kurtide Liit, Eesti Liikumispuudega Inimeste Liit, Eesti Nägemispuuetega Inimeste Keskliit, Eesti Patsientide Esindusühing, Eesti Pimedate Liit, Eesti Puuetega Inimeste Koda, Eesti Sclerosis Multiplexi Ühingute Liit, Eesti Vaegkuuljate Liit, Eesti Vaimupuudega Inimeste Tugiliit, Erakond Eestimaa Rohelised, Juht- ja Abikoerte Kool, MTÜ Händikäpp, MTÜ Pane oma meeled proovile, „Puutepunkt” /Puutepunktid, Tallinna Puuetega Inimeste Koda ja Terviseleht. Pöördumisele on toetust avaldanud ka Eesti Meditsiinitöötajate Kutseliit, Eesti Arstide Liit, Eesti Raudteelaste Ametiühing ning Eesti Pensionäride Ühenduste Liit.