Vinson paigutati haiglasse teisipäeval, päev pärast seda, kui ta naasis Frontier Airlinesi lennuga Clevelandist Dallasesse, vahendab CNN.

Dallases asuva Texase presbüterlaste haigla õde Vinson kuulus meditsiinipersonali hulka, kes ravis Thomas Eric Duncanit, kes oli esimene inimene, kellel USA-s ebola diagnoositi. Duncan suri eelmisel nädalal.

Frontier Airlines teatas, et reisijate hulka, keda teavitatakse, kuuluvad 10. oktoobril Dallasest Clevelandi lennanud, neli päeva hiljem Clevelandist Dallasesse lennanud ning veel viie hilisema sama lennuki teenindatud lennu reisijad.

Ametnike sõnul võisid Vinsonil viiruse sümptomid tekkida neli päeva enne seda, kui võimud selle esimest korda kindlaks tegid. Ebola on nakkav siis, kui on tekkinud sümptomid.

USA föderaalne nakkushaiguste kontrolli ja ennetamise keskus (CDC) teatas, et on äärmiselt väike oht, et keegi koos Vinsoniga Frontier Airlinesi lennuki pardal olnutest võis ebolasse nakatuda. Siiski võtab CDC erilise ohutusabinõuna ühendust kõigi sellel lennul olnud 132 reisijaga. Lisaks sellele keelab Frontier Airlines 21 päevaks lendamise lennuki kuuel meeskonnaliikmel.

Ohio osariigis pandi karantiini 12 Vinsoniga kontaktis olnud inimest. Nende hulgas on vähemalt kaks inimest, kes töötasid pulmakaupade poes, kus 29-aastane Vinson käis, sest kavatses abielluda.