„Rahandusministri, maksumaksja ja kodanikuna oleks mul väga kahju, kui ühendus peaks sellest lõpuks kallimaks minema, aga praegu ju pole veel ka järelevalve lõppenud ning kui protseduuriline viga kinnitust leiab, saab parima tulemuse nimel viga parandada,“ teatas Ligi Äripäevale.

Äripäev küsis ministrilt, kas ees võib seista kohtuvaidlus. „On palju parem, kui oma korrektuuride peale mõtleb riik, mitte kellegi advokaadid ja kohus,“ vastas ta.

Ligi ei soovinud teemat põhjalikumalt kommenteerida: „Pean laskma detaile siiski audiitoritel kommenteerida, see on nende analüüs ja järelevalve on sõltumatu.“

Rahandusministeerium saatis eile majandusminister Urve Palole järelevalvemenetluse kokkuvõttega otsuse projekti tunnistada kehtetuks kogu läbirääkimistega peetud parvlaevahange.

Menetluse kokkuvõtte järgi tuleks tühistada viimane MKM-i otsus, millega kuulutati hanke võitjaks Tallinna Sadam. Rahandusministeerium leiab samuti, et Leedo firma ehk Väinamere Liinide pakkumus vastas üldjoontes juba esimese hanke tingimustele ja mängib seega trumbid valitseva praamiärimehe kätte tagasi.