"Abilinnapea Arvo Sarapuu selgitused, miks palgati Tallinna linna sihtasutusse endine keskerakondlane ja riigikohtus maadevahetuse afääris altkäemaksu võtmises süüdimõistetud Ester Tuiksoo, on ebaadekvaatsed ja loodetavasti ei esinda kogu linnavalitsuse personalipoliitikat tervikuna," ütles linnavolikogu sotsiaaldemokraadist revisjonikomisjoni esimees Hanno Matto.

Oktoobris asusid linna palgale Valeri Lõõnik, keda avalikkus teab maadevahetuse protsessi kohtunikuna ning Ester Tuiksoo, altkäemaksu võtmises süüdimõistetud endine minister.

Avaliku teenistuse seadus välistab võimaluse, et Ester Tuiksoo, kes tunnistati süüdi riigikohtus, ei saaks üldse asuda tööle linnaametnikuna.

Sarapuu sõnul on tegemist linna sihtasutusega Munitsipaalpanga loomiseks ning piiranguid Tuiksool seal töötamiseks pole.

Samuti peab Sarapuu normaalseks, et Lõõnik värvati linnapea juriidiliseks nõunikuks ilma konkursita ja selgete tööülesanneteta.

"Tallinna linnavalitsuse segane personalipoliitika vajab selgitusi," ütles revisjonikomisjoni esimees Matto.

Matto esitas kirjaliku arupärimise linnapea Edgar Savisaarele saamaks vastuseid küsimustele: millistel asjaoludel palgati Ester Tuiksoo tööle Tallinna maksumaksja palgale ning millised on Tuiksoo ja Lõõniku ametikoha järgsed tööülesanded?

"Ootan linnapea selgitusi järgmiseks revisjonikomisjoni istungiks, mis asjaoludel ja milliste tööülesannetega on linn pidanud võimalikuks ja vajalikuks palgata Ester Tuiksoo ja Valeri Lõõnik," on revisjonikomisjoni esimees Matto resoluutne.

"Loodan, et Sarapuu selgitused ei esinda kogu linnavalitsuse personalipoliitikat ja linnapea vastused toovad teemasse selguse," võttis Matto teema kokku.

Tallinna linnavolikogu revisjonikomisjoni istung toimub esmaspäeval kell 16.