Pean silmas nõndanimetatud "erilisi" – kõiksugu subkultuure ja muid imelikke, kes ennast ilmselt teistest erinevaks teha tahavad. Ma lihtsalt ei suuda aru saada, miks on vaja end mingiks friigiks riietada ja meikida ja siis igal pool demonstreerida enda halbu valikuid riietumisel.

Ma saan aru, et mõnedel inimestel lihtsalt pole maitset ollagi, et hea välja näha, aga katsugu siis ikkagi normaalseks jääda, mitte end totaalseks ebardiks teha. Millegipärast paljud ei saa aru, et nad ei ole niiviisi ennast "ehtides" teistest paremad, vaid pigem näevad välja nagu mingid klounid. Eriti piinlik on vaadata, kui täiskasvanud inimesed neid "stiile" viljelevad!

Võtame näiteks gooti stiili. See on ju lihtsalt õudne! Surmkahvatu jume, mustaks värvitud huuled ja panda silmad. Kuhu see kõlbab? Nii ebameeldiv. Loomuvastane on teha end laiba väljanägemisega inimeseks. Ja ise on noored neiud. Nii sünge stiil ja musta riietumine noortele inimestele küll ei sobi. Nagu läheksid matustele! Noor inimene peaks ikka elurõõmus olema! Mõned lähevad veel eriti üle piiri ja võõpavad oma näo täiesti täis mingit jama. Ega sa ansambel KISSi laulja ei ole! Lavale võib ju nii minna, aga igapäevaselt nii ringikäimine on naeruväärne.

Peale selle on veel punkarid. Ma olen kuulnud, et nad isegi ei pese ennast – ei pidavat punk olema. Kas selline suhtumine on tõesti kellegi arvates normaalne?! Ajavad endal pooled juuksed peast, et see tobe punkarisoeng oleks, isegi naisterahvad! Haiged inimesed on need, vaat mis. Täiesti korralikud riided lõigatakse-rebitakse katki ja öeldakse, et on ilus. No ei ole! Ma ei paneks kunagi midagi katkist selga!

Lisaks kipuvad need subkultuuride esindajad ennast kõikvõimalikest ja võimatutest kohtadest läbi torkama, et mingit metalli enda naha sees kanda. See on ohtlik ja ebatervislik ning mingit ilu selles absoluutselt pole.

Omaette teema on veel see kõrvaaukude hästi suureks tegemine. Me siiski oleme arenenud riikide inimesed, mitte mingid pärismaalased. Ma ei mõista, mis mõte sellel on. Inetu näeb välja ka. Olen kuulnud, et endiseks ei saa oma kõrvaauke enam kunagi.

Mõned on täis tätoveeritud, nagu oleks kinni istunud vanglas. Tulevikus on rõve vaadata ja tegelikult on praegugi rõve. Aga milline see veel siis välja näeb, kui nad kunagi vanad on? Ma ei saa aru, kas tõesti ei mõelda sellele?

Viimasel ajal on hakanud end eksponeerima ka mingid nõndanimetatud vintage austajad ja rockabilly kuulajad. No kuula, mida kuulad, aga ei pea sellepärast veel iga päev stiilipidu pidama! Täitsa naljakas kohe vaadata neid mummuliste allapõlve-kleitidega tüdrukuid ja elvisesoengutega poisse. Halloo, viiekümnendad on ammu läbi! Miks peaks tänapäeval riietuma nagu vanavanemate aegadel? See on ikka päris imelik.

Ma üritan alati kaasaegset moodi silmas pidada ja ma arvan, et noore inimese jaoks on see normaalne. See vintage'i austamine on aga lausa jälk! Kantakse mingeid vanu kopitanud kaltse seljas ja öeldakse, et on kuidagi parem või ilusam. Öäkk, ma ei paneks iialgi kellegi vanu riideid selga, eriti kui need on lausa mitukümmend aastat vanad. Olgu või kogu selle aja kapis seisnud, aga ikkagi ebameeldiv, seda seisnud riiete haisu ei saa kunagi välja ja vanad näevad need välja ka.

Pole ime, et sellised naised endale meest ei leia, ükski normaalne mees ei tahaks oma vanaemaga kohtingutel käia. Ajaga tuleb ikka kaasas käia. Poed on ometi ilusaid uusi riideid täis ja tänapäeval on valik nii lai, et igaüks võib leida enda rahalist seisu arvestades midagi ilusat.

Ei tahtnud selle jutuga nüüd kedagi solvata, lihtsalt väljendan enda isiklikku arvamust. Samas mõni asi lihtsalt EI OLE ilus, öelge, mis tahate. Sellisid tobedusi, nagu ma kirjutasin, ei näe ju moelavadel ka, ega ju? Me oleme ikkagi kaasaegne riik ja ei ole vaja siia kõiksugu ajast ja arust narrusi.