"Nagu teada, on Mustamäe haigla ümbrus tasuline, kuid vastsündinute korpuse ees on parkimistasku, kus on liiklusmärkidega erandkorras kehtestatud tasuta parkimiskohad. Kuna minu kolmepäevane laps viibis intensiivravi osakonnas ja käisin teda iga päev vaatamas, siis arvasin, et haigla poolt on väga tore, et lapsevanematele on antud võimalus tasuta parkimiseks.

Paaril esimesel päeval ma tõepoolest trahvi ei saanud, kuid ühel päeval siiski sain. Minu üllatus oli suur, kuna vastavalt liiklusmärkidele olin ma korrektselt parkinud.

Olgugi et haigla on kehtestanud tasulise parkimisala ja sissesõitude juures on olemas ka tasulise parkimisala märgid, siis alati saab tasulise parkimisala sees teha erandeid ja siinjuhul oligi seda tehtud. Ehk rahvakeeli: kuna sinise P tähe märgi alt puudus kopika märk, mis tähendab tasulist parkimist, siis on tegemist tasuta parkimisvõimalusega tasulises parkimisalas.

Kas sellisel viisil röövitaksegi raha lapsevanematelt, kes niigi murest murtud ja käivad oma last igal võimalusel haiglas vaatamas? Minu jaoks pole probleem parkimise eest maksta, kuid kontrolörid võiksid siiski märgid selgeks õppida," leiab lugeja.

Citypark: hoopis lugeja on see, kes märke ei tunne

"Sõidukijuhile esitati trahv, kuna ta ei maksnud parkimistasu tasulises parkimisalas. Vastavalt liiklusseaduse pügalatele tähistatakse mingi liiklusmärgi mõjuala algus selleks kindlaks määratud liiklusmärgiga ja selle märgi mõjuala lõpp tähistatakse samuti eraldi selleks ette nähtud liiklusmärgiga. Antud juhul oli mõjuala nimeks "tasuline parkimisala".

Autojuht liikles tasulist parkimisala tähistava märgi mõjupiirkonnas ja ei väljunud tasulisest parkimisalast. Mõjualas antakse teeninduskohta tähistavate liikluskorraldusvahenditega autojuhile täiendavat infot, kuidas ta peaks käituma, mitte ei lõpetata selle teeninduskoha märgiga mingi teise märgi mõjuala lõppu. Antud juhul oli tegemist teeninduskoha märgiga 575a nimega "sõidukitele ettenähtud parkimispiirkond", mille juures oli selgitav lisatahvel. Mingeid "erandkorras tasuta parkimiskohti lapsevanematele" seal ei eksisteeri.

Parkimist ja liiklemist korraldava ettevõtte esindajana avaldan siinkohal sügavat kahetsust, et liikluses leidub ikka veel piisavalt palju autojuhte, kelle teadmised liiklemisest ja liiklusmärkidest on napid. Ei ole vaja vist lisada, et mõnes muus liiklussituatsioonis võib selline kvalifikatsioon viia väga kurbade tagajärgedega sündmusteni," kommenteerib lugu OÜ Citypark juhatuse liige Margus Risti.