"Arvestades, et eelmisel neljapäeval tegi valitsus põhimõttelise otsuse nõustuda USA palvega ühe Quantanamo kinnipeetava vastuvõtmiseks, on edasises äärmiselt oluline tihe koostöö Eesti ja USA vastavate ametkondade vahel, et tagada Eesti riigi ning inimeste turvatunne, aga ka Eestisse saabuva inimese turvalisus," märkis siseminister.

Pevkur selgitas kohtumistel ka Eston Kohveriga juhtunut ning tutvustas Eesti tegevusi piiriturvalisuse suurendamiseks. "Minu soov on teha piiriturvalisuse suurendamisel USAga senisest tugevamat koostööd. USA kogemus oma välispiiride valvamisel ja näiteks eriüksustele väljaõppe korraldamisel on meile kindlasti toeks olukorras, kus oleme moodustamas piirivalve kiirreageerimisüksust ning välja ehitamas Eesti ja Venemaa vahelist kontrolljoont," rõhutas Pevkur.

Ministri kohtumistel arutati lisaks ka olukorda Ukrainas, küberturvalisuse, terrorismi ja radikaliseerumise teemasid. Täna jätkub ministri visiit kohtumistega USA siseminsiteeriumis.

Neljapäeval on minister Pevkuril planeeritud kohtumine USA asevälisministri Victoria Nulandiga ning osalemine Atlandi Nõukogu ümarlaual Ukraina teemadel. Samuti külastab minister Pevkur Walter Reedi sõjaväehaiglat, kus annab haiglale üle Eesti valitsuse tänuplaadi suurepärase koostöö eest.