Ukraina parlamendi juures avaldasid teisipäeval meelt organisatsiooni Svoboda liikmed, kes nõudsid, et võetaks vastu seadus Ukraina rahvuslaste organisatsiooni (OUN) ja Ukraina ülestõusnute armee (UPA) Teises maailmasõjas Ukraina iseseisvuse eest sõdinud osapoolteks nimetamise kohta.

Pärast seda tuli parlamendi juurde umbes 200 inimest maskides ja Parema Sektori lippudega, kes viskasid hoone pihta Molotovi kokteili ja pürotehnilisi vahendeid. Need isikud saabusid ülemraada juurde siis, kui parlament ei suutnud kaks korda seaduseelnõu OUN-i ja UPA tunnustamise kohta päevakorda võtta.

Ülemraada hoone kaitse tugevdamiseks toodi kohale umbes sada täies varustuses korrakaitsjat. Meeleavaldajad loopisid neid ilutulestikurakettidega ning üritasid hooneni läbi murda.

Korrakaitsjad kaitsesid end kumminuiadega. Meeleavaldajad karjusid „Revolutsioon!“ ja „Hääleta!“, millega kutsuti ülemraada liikmeid üles hääletama OUN-i ja UPA Teise maailmasõja osapoolteks nimetamise poolt.

Väljakul ülemraada hoone juures oli umbes 8000 inimest, teatas Kiievi siseasjade osakond. Hoone juurde saabusid mõned kiirabiautod.