10. oktoobril saabus laevaga Rootsist 30-aastane Serbia kodanik, kellel oli keelatud Schengeni alale siseneda või seal viibida. Mehele koostati koheselt sundtäidetav ettekirjutus riigist lahkumiseks.

10. oktoobril peeti Narvas piiripunktis kinni sõiduauto Volkswagen Passat, mille identifitseerimistähised olid manipuleerimistunnustega.

10. oktoobril kella 13 ajal teatati Vasknarva kordonisse, et Alajõe vallas Smolnitsa küla juures on metsas ära eksinud 61- aastane naine ja 63-aastane mees. Piirkonda sõitsid piirivalvurid ja teenistuskoer. Mees andis mõnekümned minutid hiljem teada, et kuuleb sireene, kuid naise asukoht oli ikka veel teadmata. Tund aega hiljem leiti mõlemad seenelised üles.

10. oktoobril soovisid lennuga Helsingisse riigist lahkuda 24- ja 25-aastane Kongo DV kodanik, kes olid Eestisse tulnud Narva kaudu Venemaalt. Meestel olid ka lennupiletid suunal Helsinki-Pariis. Neile oli väljastatud lühiajalised viisad osalemiseks spordivõistlusel Eestis. Meeste viisad tunnistati kehtetuks, koostati koheselt sundtäidetav ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati Schengeni ala sissepääsukeeld kolmeks aastaks. Mõlemad kongolased eskorditi tagasi Narva ning anti üle Vene Föderatsiooni piirivalvele.

10. oktoobril kella 9.10 paiku teatas Peipsile paadiga läinud mees, et kaotas udu tõttu kalda suhtes orientiiri ning on eksinud. Varnja kordoni piirivalvurid leidsid paadi Koosa jõe suudmest ning toimetasid paadi ühes mehega Emajõe suudmesse.

10. oktoobril kella 13.25 ajal kontrollisid piirivalvurid Luhamaa maanteepiiripunktis Eestist väljuval suunal sõiduautot Škoda Octavia, mida juhtis 1941. aastal sündinud Adolf. Piirivalvurid selgitasid, et sõidukil oli läbimata tehnokontroll ning mehele määrati rahatrahv.

10. oktoobril kella 13.40 paiku avastasid Mustvee kordoni piirivalvurid Peipsi järvelt 600m pikkuse võrguliini, mille moodustas kaheksa nakkevõrku. Võrgud eemaldati püügilt ja anti üle keskkonnainspektsioonile.

10. oktoobril kella 18.15 ajal läks Peipsi järvel Laaksaare sadama ja Piirissaare vahel rikki ja sõitis udu tõttu madalikule mootorpaat, mille pardal oli kaks meest ja naine. Mustvee kordoni piirivalvurid toimetasid abivajajad Piirissaarele. Järve põhja kinni jäänud paat jäeti esialgu järvele.

10. oktoobril kella 22.30 ajal pidasid Luhamaa piiripunkti piirivalvurid Eestist lahkumisel kinni Venemaa Föderatsiooni registreerimismärkidega sõiduauto Audi 100, mida juhtis 1982. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik Alexander. Piirivalvurid selgitasid, et sõiduki VIN-koodi oli muudetud. Sõiduk paigutati arestiaeda, isik lahkus Venemaa Föderatsiooni.

11. oktoobril kontrollisid piirivalvurid Koidula maanteepiiripunktis Eestisse sisenemisel 1989. aastal sündinud Armeenia Vabariigi kodanikku, kel puudus seaduslik alus riiki sisenemiseks, sest viisa oli ära kasutatud. Mehele koostati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.

11. oktoobril kontrollisid piirivalvurid Luhamaa maanteepiiripunktis Eestisse sisenemisel Škoda Superbi ja selle roolis olnud 1975. aastal sündinud Läti Vabariigi kodanikku Janist. Mees esitas piirivalvuritele kehtetu juhiloa ning täiendaval uurimisel ilmnes, et tal pole juhtimise õigust. Isikule määrati rahatrahv ning ta kõrvaldati juhtimiselt. Sõiduk paigutati parklasse ootamaks juhtimisõigusega juhti.

11. oktoobril õhtul kontrolliti Narva piiripunktis Eestisse sisenemisel Leedu Vabariigi sõiduautot Audi A4. Dokumentide kontrollimisel tuvastati, et sõidukijuhi poolt esitatud Moldova Vabariigi juhiluba on võltsitud ja sõiduk on Leedu Vabariigi sõidukite registrist kustutatud. Mehele määrati rahaline karistus. Peale seda kui ta leidis omale asendusjuhi, siirdus ta tagasi Venemaale.

12. oktoobril kontrollisid piirivalvurid Koidula maanteepiiripunktis Eestist väljuval suunal 1977. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku Attemit ja 1973. aastal sündinud sama riigi kodanikku Romani, kes olid viibinud seadusliku aluseta Schengeni territooriumil kolm päeva. Mõlemale mehele koostati hoiatusotsus, ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning neil lubati lahkuda Vene Föderatsiooni.

12. oktoobril saabus lennuga Moskvast 72-aastane Venemaa kodanik, kelle oli kehtestatud sissesõidukeeld Eestisse viieks aastaks. Mehele vormistati piiril sisenemiskeeld, ta lendab esimesel võimalusel Moskvasse tagasi.