83-aastane Gorbatšov sai Nõukogude Liidu liidriks 1985. aastal ning tema juhtimisel algatati n-ö "Perestroika" ja "Glasnost" – ühelt poolt reform Nõukogude Liidu päästmiseks majanduskatastroofist ning teisalt suurem infovabadus.

Gorbatšov ütles Sky News teatel RIA Novostile, et tema tervis on järsult halvenenud.

"Minu tervis halveneb ja ma olen hetkel monitoride valvata haiglas," ütles Gorbatšov agentuurile. Täna pärastlõunal tuli siiski teade, et Gorbatšovi tervis on taas paranenud ja ta on haiglast koju saanud.

"Kuid te teate mu iseloomu – ma olen võitleja ja võitlen ka oma elu eest," ütles ta Interfax agentuurile.

"Gorbatšov rääkis minuga telefoni teel ning kinnitas, et tunneb ennast normaalselt," ütles Pavel Palazhchenko agentuurile.

Nobeli rahupreemia laureaat Gorbatšov on varem tunnistanud, et tema tervis on viimastel aastatel halvenenud, ta põeb ka suhkruhaigust.

Mihhail Gorbatšov oli Nõukogude Liidu liider aastatel 1985 – 1991, mil augustiputši järel kommunistlik impeerium lagunes ning ta oli sunnitud ameti maha panema.

Hiljem on ta avalikult korduvalt kahetsenud, et Nõukogude Liit lagunes. Gorbatšovi sõnul oli reformide mõte Nõukogude Liidu päästmine, mitte lagundamine.

Mihhail Gorbatšov külastas liidrina ka Nõukogude Eestit, 1987. aastal.