Seepärast ei saagi paljusid asju rahvahääletusele panna, et rahval on mõisted omale selgeks tegemata. Kindlasti on argumente veel.

Ma ei saa ega tahagi kellelegi öelda, et peaksite seda janti kas siis pooldama või mitte, aga jõudke palun endas ükskord selgusele. Mäletan ikka, et kui mõned liigselt tipsutanud mimmud baaris või klubis meeste tähelepanu saamiseks omavahel suudlesid, siis ei saanud nad küll valdavalt enamuselt mingisugust kriitikat, vaid mehepojad hoopis vahtisid neid punnis silmadega. Tihti lisandus isegi tunnustav vile või aplaus.

Kust kohast see vihkamine nüüd on tulnud? Või on see valdav enamus vaid homoseksuaalsete meeste vastu?

Mina igatahes homosid ei karda. Vast seepärast, et olen oma seksuaalsuses piisavalt kindel ja ega ma ei joo ennast ka nii purju, et ööd ega mütsi aru ei saa, seega saan olla veendunud, et mingi hea jutuga mees mind kogemata ära ei räägi.

Saan aru, et paljudes tekitab lihtsalt vastikust mõte kahest mehest, kes tulutult üritavad kolmandat teha, ning paraku tekitab ka minus. Usun aga, et see pole minu asi otsustada, mida teised omavahel teevad, kui mõlemad osapooled on vastutusvõimelised, on ise sellega rahul ja avalikult tänaval toimetama ei hakka. Mulle näiteks ei maitse hallitusjuust, aga ega ma seepärast plakatitega tänavale ei lähe, et seda teistele keelata.

Proovige aru saada, et homod ei ole mingi uus nähtus. Nad on tegelikult juba päris pikalt koos ülejäänud ühiskonnaga eksisteerinud. Mida annab nende olemasolu mahavaikimine? Las nad olla ja las olla ka see seadus, sest selleks, et see hakkaks sinu elu mõjutama, pead sa ju kuhugi allkirja andma. Kui tahad, et see sinu elu ei mõjutaks, ära kooselu registreeri. Lihtne.

Vägisi tuleb meelde üks mu endisi töökohti, kus vedasin korrusmaja eletrikilpidesse netikaableid, et saaks sealt korterisse kiirelt edasi vedada, kui keegi peaks kunagi soovi avaldama. Näha neid ei jäänud. Tihti elas aga trepikojas mõni kibestunud tegelane, kes hakkas meile vastu töötama ja õiendama, ega rahunenud ka maha ka siis, kui ütlesin, et kui internetti ei soovi, siis tema jaoks ei muutu mitte midagi. Ükskord oli keegi isegi oma "kangid" protesti märgiks meile keldrisse seadmekapi ette maha poetanud. Täiskasvanud inimesed.

Kaitsete traditsioonilist perekonda? Kaitske hoolikamalt!

Kui kardate, et "homondus" nüüd epideemiana levima hakkab, siis kas poleks mitte parem, kui ükskord saaksid samasoolised paarid end ära registreerida ja hakata ilma ühiskonna halvakspanuta avalikult koos elama? Siis saate ju oma lastel silma peal hoida, et nad mingil juhul "tõbistele" lähedale ei läheks, ja niiviisi nakatumisohu minimaalsena hoida. Kõlab nõmedalt? Ongi nõme.

Mis aga puutub pedofiilidesse ja vägistamistesse, siis tihti on igasuguste seksuaalroimade ning ka muude kuritegude taga seksuaalne frustratsioon ja see viib vägivallani. Mida vähem vägivalda ühiskonnas, seda parem. Teie aga soovite mõne inimese seksuaalsuse ja ihad alla suruda ning maha vaikida.

Kaitsete traditsioonilist perekonda? Kaitske siis hoolikamalt! Suuremaks probleemiks meie ühiskonnas on ju see, et väga suure osa perekondadest moodustavad üksikemad. Tulge pigem sildikestega tänavale ja tõstke inimeste teadlikkust, et Eestimaa tütred ei laseks mingil suvalisel joodikul või johmardil omale titte valmis treida ja siis leebet tõmmata ning halvemal juhul muuta elurõõmus näitsik meestevihkajaks. See on äkki samasoolistega võrreldes suurem probleem? Sest üksikvanemate lapsed elavad tihti vaesuses.

On aga üks kindel grupp inimesi, kes on tihti põhimõttelised homovastased: need on kristlased. Usklike vaateid ma tegelikult kohati isegi mõistan, sest kui nende väljamõeldud sõber midagi ütleb, siis on ka selle personaalne tõlgendus alati absoluutne tõde ja iial ei kõiguta seda miski. Neil on omad ühiskondlikud ruumid, kus nad saavad koos käia, ja neile peab jääma õigus otsustada, keda nad sinna sisse oma kooselu algust tähistama lubavad ja keda mitte.

Kui kunagi hakatakse vastu kiriku tahtmist sedusega pressima pühakodadesse homoabielusid, siis võtame kõik koos mõõgad ja ajame nad sealt samamoodi verega välja, nagu kristlus meile kord sisse toodi! Seni aga võiks rahulikult võtta, sest kui omasooiharad kõik niikuinii igaveses põrgutules põlevad, siis milleks see lühike maapealne aeg nendele nii kibedaks teha?

Saab ju hetero ennast peale pressivale homole samamoodi "ei" öelda, nagu ütlen mina "ei" neile, kes üritavad mulle oma nähtamatut juhti ja õpetajat tutvustada. Kohati on küll tüütu, aga ega ma seepärast peast segi ei keera ja ei hakka ühiskonnas nende vastast propagandat korraldama. Ela ja lase teistel elada.

Ja veel traditsioonilise perekonnamudeli kaitsjatele: kaitske siis juba kõike traditsioonilist! Kristlased, kas kristlus on Eesti traditsiooniline usund? Kas tekkis mõttepaus?

Vahest häirib inimesi homoseksuaalsusest rohkem feministlik suhtumine

Samas võib küsida ka kooseluseaduse agressiivsetelt propageerijatelt, et mis on teie motiivid? Ega päris õige pole ka see feministide suhtumine, et valge heteromees on süüdi kõigi maailma hädade tahtlikus ja omakasupüüdlikus tekitamises ja tuleb kaasa minna kõigega, mis neil karva turri ajab.

Küsisin feministlikus kommuunis "Virginia Woolf sind ei karda" nende põhjusi, miks nad kooseluseadust pooldavad, et ka nendest argumentidest siia kirjutada. Kuna mind aga eemaldati sealt nende esindusfiguuri ja moderaatorist valvefeministi nurka väitlemise eest ning piirati minu ligipääs, siis ei hakka ma ringiga sinna sisse punnitades neid kommenteerima. Toon välja vaid esimese vastuse, mis oli meeldinud 50-le inimesele: "Minu arust on see rumal küsimus. Sellele vastaksin lihtsalt MIKS MITTE." Ka see pole minu arust piisav põhjus avaliku kampaania korraldamiseks.

Siinkohal pean vajalikuks tsiteerida Eesti andekat räpparit Abrahami, kelle sõnumit "...kes pole aru saanud, ma ei vihka lillasid vaid lillatsemist..." võib vast seostada paljude homovastase suhtumise tagamaadega. Vast on omasooiharuse propageerimine ühiskonna jaoks häirivam kui omasooiharus ise. Võib-olla pole nii mõnelgi homode vastu midagi, aga see feministlik suhtumine, et kõigil tuleb elu paremaks muuta, peale valge heteroseksuaalse mehe ja lemmikloomade, ajab lihtsalt nii mõnelgi harja punaseks.

End feministiks nimetavavad isikud ei piirdu võrdsete õiguste nõudmisega, vaid suruvad aina edasi, nõudes õige pea juba eelisõigusi. Ja eelisõiguste nõudmise tagasi surumisega tuleb hakata tegelema kohe, sest liiga hilja seda püüdlust märgates võibki olla juba liiga hilja. Äkki pean minagi hakkama varsti kandma tööl särki, mis jätab naba paljaks, sest muidu võetakse minu asemele "võrdõiguslikkuse" eesmärgil keegi, kes juba kannab.

Võib-olla ei peaks samasooliste seadusliku kooselu õiguse eest võitlema seesama grupp, kes tekitab probleemi ka kingareklaamist ja kes igasugust teisitimõtlemist ning oma veendumustele põhjenduse küsimist võtab kui agressiooni. Võib-olla oleks siis ka vihkamist vähem.

Laste heaolu üle ei saa otsustada inimesed, kes ei tee vahet homoseksuaalil ja lapsepilastajal

Mõelgem nüüd järele. Ka minule ei meeldi homoseksuaalsuse propageerimine ja pealesurumine. Ka minule ei meeldi anda vähemusgruppidele eelisõigusi. Ka mina pean vajalikuks ühiskonnast elimineerida pedofiilid ja muud seksuaalkurjategijad. Aga hetkel tundub mulle, et samasoolised paarid saaksid seaduse jõustudes ennast lihtsalt elukaaslastena kirja panna ja selle vastu pole mul midagi.

Ei tohiks kellelgi olla, sest nemad pole süüdi selles liigses propagandas, mida ülemaailmselt nende õiguste eest võitlejad ja mõned üksikud liialdajad teevad. Enamus tahab vast lihtsalt kedagi häirimata oma elu elada. Kes oleme meie seda neile keelama?

Kui aga hakkame rääkima lapsendamisõigustest, siis see on juba uus teema – seda peavad uurima ikkagi psühholoogid, et kas terve psüühika arenguks on vaja lapsele isa ja ema, või piisab ühest emast või kahest emast, ühest isast või kahest isast. Laste heaolu üle ei saa ju otsustada need, kes isegi homoseksuaalil ja lapsepilastajal vahet ei tee! Kui kerkib see teema, siis räägime uuesti ja loodame, et "homod ei tohi lapsi kasvatada seepärast, et meil on vaja rohkem lapsi" ei jää vastaste parimaks argumendiks.

Lisan siia lõppu, et ma pole mainitud seaduseelnõud isegi lugenud ja tegelikult olen täielikus pimeduses ning see teema on minule täiesti võõras. Kirjutasin vaid iseenda kui antud teemas rumala inimese arvamuse. Kui on faktivigu, arutlusvigu või argumente kas seaduse poolt või vastu, siis olen kuni huvi raugemiseni saadaval registreeritud kommentaariumis. Väidelge minuga, sest natukenegi asjast teades olete juba targemad kui mina. Seniks aga rohkem sallivust ja ärgem ärritagem ennast liialt – stress on tervisele kahjulik.