Sõjaväe pressiesindaja sõnul lendasid hävitajad kiiresti Läänemere kohale, kuid esindaja ei kommenteerinud, et millisele väljakutsele nad vastasid, vahendab Rootsi Raadio.

"Tegemist ei olnud treeninguga", ütles relvajõudude pressisekretär Jesper Tengroth Rootsi raadio kohalikule kanalile Kalmari linnas. "Me olime õhus ja töötasime ja vahel me peame kiiremini liigutama. Kui meil kiire on, siis võite selliseid pauke tajuda," lisas sõjajõudude esindaja ja ütles, et õhupiiri rikkunud lennukite päritolu nad avalikustada ei saa.

Kõrvulukustavaid pauke kuuldi täpsemalt Ölandi saare ning Kalmari linna lähistel teisipäeva hommikul kella 11 ajal. Ühe elaniku sõnul maja vappus, kardinad liikusid ja klaasid värisesid.

Läti sõjavägi teatas täna Vene lennukite õhurikkumisest, aga veel ei ole teada, kas need kaks intsidenti on seotud.

Alates Ukraina kriisist on olnud mitu kinnitamata teadet Vene lennukitest Rootsi õhuruumis. Väidetavalt on Venemaa lennukid testinud rootslaste valmidust.

Möödunud suvel otsustas Rootsi sõjavägi liigutada kaks Gripen hävitajat Gotlandi saarte lähedale, et oleks võimalik kiiremini Baltikumi suunas reageerida.