Täna hommikul kella üheksa paiku sai politsei teate Elva Gümnaasiumi esimese klassi poistelt, et koolikaaslane ähvardas neid relvataolise esemega ja küsis raha, teatas Lõuna prefektuur.

Lastel raha anda ei olnud, misjärel nooruk lahkus nende juurest. Täiendava ohu välistamiseks reageeris sündmusele viis politseipatrulli, kes asusid hoonet kontrollima. Täiendavalt kogutud info viitas, et poiss võib viibida majast väljaspool ning ta tabatigi kella 10 ajal Elva linnast kaupluse parklast. Noorukiks osutus 8-aastane sama kooli õpilane, kel kaasas mängupüstol.

Tartu politseijaoskonna juht Veiko Järva ütles, et sündmuse lõppedes oli enim hea meel selle üle, et reaalset ohtu tegelikult ühelegi lapsele ega koolipersonalile ei olnud. Ta kinnitas, et esmased asjaolud teada saanuna reageerib politsei relvaga seotud vahejuhtumitele täie tõsidusega välistamaks igasugune võimalik oht. „Väga palju oli sündmuse kiirel lahendamisel abiks kooli personal, kes käitus ohuolukorras oskuslikult,“ kiitis ta.

Elva Gümnaasiumi direktor Tarmo Post lisas, et tänu politsei kiirele tegutsemisele ja õpetajate ning õpilaste sujuvale koostööle korrakaitsjatega säilitati koolirahu.

Kaheksa-aastase poisi, tema vanemate, kooliõpilaste ja –personali nõustamise ning juhtunu täpsemate asjaolude selgitamisega tegeleb edasi Elva noorsoopolitseinik.