„Ušakovs on sotsiaaldemokraatliku suuna esindaja. Meie oleme konservatiivid, paremtsentristid. Need on kaks erinevat suunda. Euroopa riikides on neil pendliefekt: kas sotsiaaldemokraatide valitsus või konservatiivide valitsus,“ ütles Straujuma Läti Delfi vahendusel.

„Ma ei arva, et peaks moodustama vikerkaarevalitsuse, kui on võimalus jätkata tööd tegutsevas koalitsioonis,“ leiab Straujuma.

Peaminister lisas, et koalitsioonil on parlamendis endiselt enamus. Esmaspäeval algavad konsultatsioonid partneritega, et selgitada välja nende arvamus edasise töö kohta.

Riia linnapea Nils Ušakovs leiab, et president Andris Bērziņš peaks usaldama valitsuse moodustamise sotsiaaldemokraatlikule parteile Üksmeel. „Tulemus on rahuldav,“ ütles Ušakovs, rõhutades, et valimistulemuste hindamisel tuleb arvesse võtta sisepoliitilist konteksti ja seda, et partei läks sel korral oma arengus edasi ning osales esimest korda valimistel nime all „sotsiaaldemokraatlik partei Üksmeel“.

Ušakovs ütles, et kolmandik partei nimekirjast valituks osutunud kandidaatidest on lätlased ning kolm seimi liiget on uued.

Üksmeelel on uues seimis 24 kohta, Ühtsusel 23, roheliste ja talupidajate liidul 21 ning rahvuslaste ühendusel 17 saadikut. Regionaalseid ühendusi esindab kaheksa seimi liiget ja ühendust No Sirds Latvijai seitse.