Kolmeteistkümnes pilootkoolis on vabatahtlikud õpilased, kes kampaaniat oma algklasside seas läbi viivad.

Algklassi õpilaste ranitsaid kaalutakse iga koolipäeva alguses ning tulemused saadetakse Eesti Õpilasesinduste Liidu kontorile, kes nendest omakorda järeldused teeb.

"Ükski õppur ei tohiks kanda liialt rasket ranitsat, mis võib rühihäireid tekitada, on oluline et kool arvestaks tunniplaani koostades ka võimaliku koormaga, mis lastele kanda antakse," sõnas õpilasliidu avaliku poliitika valdkonna juht Liis Konsap.

Tervisekaitsenõuetes kooli päevakavale ja õppekorraldusele on ranitsa lubatud raskus koos sisuga 1. kuni 3. klassi õpilastel maksimaalselt 3 kilogrammi ja 4. kuni 6. klassi õpilastel 3,5 kilogrammi.

Kampaanias osalevad Räpina Ühisgümnaasium, Miina Härma Gümnaasium, Järva-Jaani Gümnaasium, Tallinna Saksa Gümnaasium, Pärnu Vanalinna Põhikool, Kiviõli I Keskkool, Rakvere Gümnaasium, Võru Kesklinna Kool, Tõrva Gümnaasium, A. Haava nimeline Pala Põhikool, Rapla Vesiroosi Gümnaasium, Käina Gümnaasium ja Viljandi Jakobsoni Kool.

Õpilasliit kutsub üles ka teisi koole, eesotsas õpilasesindusi, võtma üles kampaania ka oma koolis ning tulemusi meiega jagama.

Eesti Õpilasesinduste Liit on vabatahtlik demokraatlik ühendus, mis toob kokku Eesti üld-, kutse- ja erihariduskoole. EÕEL on suurim esindusorganisatsioon Eestis, esindades oma liikmete kaudu üle 90 000 õpilase.