Täna teatas linna pressiteenistus, et Tallinna Televisioon allkirjastas 30. septembril lepingu Rootsi firmaga Ses Astra AB Tallinna TV kanali signaali edastamiseks Viasati-i Balti paketis, st praktiliselt kõigis kolmes Balti riigis.

„See tähendab, et Tallinna TV saab juurde 80 000 potentsiaalset vaatajat, kellele Tallinna TV ei olnud seni kättesaadav,“ kinnitas 1. oktoobril toimunud Tallinna linnavalitsuse pressikonverentsil TTV juhatuse liige Toomas Lepp.

Tallinna TV juhi Mart Ummelase sõnul on leping Viasat-iga hetkel veel allkirjastamisel, ehkki sisuliselt kokku lepitud ning Ses Astra Ab-lt ka vastav kinnitus saadud.

"Sihtasutus ei avalikusta oma äriliste lepingute tingimusi ajakirjandusele," ütles Ummelas Delfile. Ka TTV juhatuse liige Toomas Lepp ütles Delfi päringule vastates, et "leping on konfidentsiaalne."

Delfi andmetel jääb lepingu maksumus umbes 100-150 tuhande euro vahele.

Sellele, et selline summa tõenäoliselt ka välja käidi, viitab asjaolu, et lisaks 3,18 miljonile eurole, mis sihtasutusele linna eelarvest tänavu eraldadi, sai Tallinna TV kevadel lisaeelarvest juurde ka 200 000 eurot. Seega on Tallinna TV tänavune eelarve kokku ligi 3,4 miljonit eurot.