"Venemaa mõjutamiseks mõeldud sanktsioonide sisseviimine on olnud möödapääsmatu, et peatada Venemaa agressioon ja edasine verevalamine Ukrainas. Kahjud, mida selle tulemusel Lääne demokraatlikel riikidel kanda tuleb, on võrreldamatud sadade tuhandete inimeste kannatustega Ukrainas. Lääneriikide võimalikud kannatused pole kaugeltki võrreldavad ohuga, mis kaasnevad Moskva praeguse ideoloogia edasiarendamisel ja Ukraina olukorra edasise eskaleerumisega," sõnas Nestor.

Eesti ja Luksemburgi parlamendi esimehed vahetasid samuti informatsiooni mõlemas riigis läbi viidud sotsiaalreformidest ning arutasid viise ja võimalusi elanike sotsiaalse kindlustunde suurendamiseks.

Parlamentide esimehed tõdesid Luksemburgi ja Eesti vaadete kokkulangevust enamuses rahvusvahelistes küsimustes, samuti Euroopa Liidu (EL) aktuaalsetes teemades.

Luksemburgi peaminister Xavier Bettel avaldas kohtumisel riigikogu delegatsiooniga Eestile tunnustust tulemuslike reformide eest, mida on ellu viidud pärast iseseisva riigi taastamist. Ta hindas kõrgelt Eesti partnerlust EL-is. Peaminister tutvustas ka Eesti delegatsioonile Luksemburgi praeguse valitsuse reformikavasid.

Eiki Nestori sõnul on Eesti arvestatavusele ja autoriteedile kaasa aidanud selge poliitiline konsensus Eesti erakondade vahel: Euroopa Liidus koos partneritega vastuvõetud kohustused tuleb täita.

Riigikogu esimehe võttis vastu ka Luksemburgi riigipea, suurvürst Henri.

Riigikogu esimehes vestles veel Luksemburgi rahandusministri ja välisministriga ning toimus kohtumine parlamendi väliskomisjoniga. Riigikogu delegatsioon külastas ka Luksemburgis asuvat Euroopa Kontrollikoda ja Euroopa Stabiilsusmehhanismi (ESM) esindust.

Riigikogu esimehega viibisid Luksemburgi visiidil Riigikogu liikmed Anneli Akkermann ja Arto Aas.