5. oktoobril toimub SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks meeleavaldus Toompeal riigikogu ees, mille eesmärgiks on protestida kooseluseaduse vastu ning "näidata, et [nad] tõesti ei lepi sellise sügavalt ebademokraatliku käitumisega [neid] valitsevate inimeste poolt."

Juhtumisi toimuvad täpselt samal ajal sarnase sisuga meeleavaldused ka Prantsusmaal, kus paremradikaalseid vaateid esindav rühmitus koguneb Pariisis ja Bordeaux's. Ettevõtmine on koondatud nimetuse alla "La Manif Pour Tous" ("meeleavaldus kõigile"), mis klapib sellega, kuidas SAPTK enda üritust reklaamib, nimetades seda flaieritel ja plakatitel lihtsalt "Meeleavalduseks".

Juhtumisi ühendab kaht üritust veel üks oluline detail: neid reklaamitakse täpselt samamoodi kujundatud graafika ning logoga.

"La Manif Pour Tous" korraldavad prantslased ei tule sellise aktsiooniga välja esimest korda. Võrdlemisi liberaalse keskpoliitikaga Prantsusmaal on antud ürituse korraldajad saavutanud sarnase kurikuulsuse, mille poolest SAPTK Eestis tuntud on.

Prantsusmaa paremäärmuslased seisavad enda sõnade järgi kõige vastu, mis ohustab traditsioonilist peremudelit, ning lubavad enda kodulehel mitte iialgi oma kohusest tagasi kohkuda, kuna see oleks argpükslik.

Euroopas on prantslastest paremradikaalid saanud suurt vastukaja enda skandaalsete ja padurahvuslike väljaütlemiste ning meeleavalduste tõttu. "La Manif Pour Tous" korraldajate kodulehelt nähtub, et lisaks Prantsusmaale on aktivistid enda kombitsaid laiendanud ka Austriasse, Suurbritanniasse, Austraaliasse ja Lõuna-Ameerikasse.

Kas samu väärtusi kandvate ürituste identne reklaamikujundus ja aktsiooni nimetus on juhus, saab juba igaüks ise otsustada. Et see protsess lihtsamalt kulgeks, avaldame järgnevalt ekraanitõmmised nii SAPTK kui "La Manif Pour Tous" kodulehe kujundusest ja vastavate ürituste reklaamiks loodud lehtedest Facebookis.

SAPTK kodulehe kujundus:

SAPTK ja Prantsuse La Manif Pour Tous graafika võrdlus

"La Manif Pour Tous" kodulehe kujundus:

SAPTK ja Prantsuse La Manif Pour Tois graafika võrdlus

SAPTK meeleavalduse reklaam Facebookis:

SAPTK ja Prantsuse La Manif Pour Tous graafika võrdlus

"La Manif Pour Tous" Facebookis:

"La Manif Pour Tous" reklaam Facebookis