Priit Sibul kinnitas täna hommikul Delfile, et oli tõepoolest uuringu kaasrahastaja.

"Olime koos Erki Noolega tõepoolest kaastellijad SAPTK uuringule, et saada veel täiendavaid argumente ja arusaamisi kooseluseaduse vastu," ütles Sibul.

"Rõhutan, et me olime kaastellijad sellele uuringule, kuid me ei viinud seda ise läbi," lisas Sibul.

Sibula sõnul oli tema personaalne finantseering uuringu läbiviimiseks 500 eurot.

SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks juhatuse esimees Varro Vooglaid kinnitas samuti Delfile, et Nool ja Sibul olid uuringu kaastellijad ja finantseerijad. Vooglaiu sõnul on see loomulik, et Riigikogu liikmed uurivad rahva arvamust.

"Nad on rahvaesindajad ja see on demokraatlikus riigis kohane, et nad käituvad selle järgi, mis on rahva ootused ja tahe. Rahva tahte teada saamiseks on kõige kohasem tellida ühiskondlik uuring. TNS Emor on Eestis kõige autoriteetsem ettevõte ühiskondliku arvamuse uurimiseks ning mitte kellelgi ei saa tekkida kahtlust, et see uuring on läbi viidud metoodiliselt korrektselt ja annab ülevaate rahva soovidest," ütles Vooglaid.

"Kui Riigikogu liige soovib käituda rahva esindajana, siis on ka loogiline, et ta püüab ennast kurssi viia rahva ootuste ja soovidega," lisas Vooglaid, kommenteerides Sibula ja Noole motivatsioone uuringut rahastada.

Vooglaid ei soovinud avaldada, kui palju maksis terve uuring.

"Ma ei tea kas see on teema, tuhandeid eurosid tuleb selle
eest välja käia, kuid ma ei soovi seda täpsustada."

Vooglaiu sõnul küsitleti uuringu jooksul 1000 inimest ning see lähtus eesmärgist saada faktipõhist informatsiooni eesti elanikkonna hoiakutest seonduvalt kooseluseadusega ning ennekõike sellega, mil moel suhtuvad inimesed homoseksuaalsete suhetega seonduvatesse küsimustesse.

Muu hulgas uuriti uuringu raames, kuivõrd toetavad eestimaalased homoseksuaalsete suhete riiklikku tunnustamist perekonnana, homoseksuaalsetele paaridele lapsendamise õiguse andmist ja homosuhete tutvustamist lasteasutustes.

Uuringu tulemusi tutvustatakse reedel, 3. oktoobril kell 12.00 algaval pressikonverentsil.