Tallinlane Karolina M. rääkis Vene Delfile, et ta läks 3. septembril kella poole 12 paiku koos abikaasaga Liivalaia kohtumajja. Naine läbis rahulikult ukse juures asuvad turvaväravad, kuid kui tema mees väravatest läbi läks, siis need piiksusid. Selle peale lähenes neile valvur. 

"Ta ütles midagi eesti keeles. Kuna seal olid aga mitu meest ümber, kes valjusti rääkisid ja hoones oli ka hull kaja, siis me valvuri sõnu täpselt ei kuulnud. Seega küsis abikaasa vastu vene keeles. Valvur tõstis selle peale häält ja ütles, et selles hoones peaks rääkima ainult eesti keeles ning vene keeles rääkida ei saa," kirjeldas naine ning lisas, et nad abikaasaga ei uskunud oma kõrvu. "Täiskasvanud (üle 50 aastane) mees ja ütleb sellist jama. Räägin vabalt eesti keelt, seega küsisin uuesti: võib-olla ma kuulsin valesti? Aga ei," rääkis naine.

Kuna Karolina abikaasa eesti keelt ei räägi, siis ei saanud ta aru, et mida valvur tahab. Seega jätkas naise abikaasa vene keeles rääkimist, mis pani valvuri veelgi enam häält tõstma ning lõpuks ka meest väidetavalt "Vene kommunistiks" sõimama.

Karolina küsis seepeale valvurilt tema nime, mille peale sai aga naine vastuseks, et see ei olevat tema asi. "Mul oli tunne, et turvamees oli hull, sest ta aina rääkis mulle ja abikaasale: "Me peame rääkima riigikeeles...Me peame rääkima eesti keeles...". Ma vastasin talle: "Vaadake, ma räägin teiega ju eesti keeles, te ju kuulete mind? Valvur aga vaatas mind uuesti ja hakkas kordama fraase," rääkis naine.

Naise sõnul solvas selline käitumine teda ja abikaasat hingepõhjani ning nad kirjutasid kaebuse.

Kaebusele saabus ka vastus, milles teavitati, et "kohtukordnik Jüri suhtes on algatatud distsiplinaarmenetlus".

"Menetluse käigus on vesteldud kohtukordnik Jüri, juhtides tema tähelepanu ebaõigele käitumisele. Täname Teid veelkord pöördumise eest ja vabandame siiralt ametniku käitumise pärast," seisis Delfi kasutuses olevas kohtu vastuses.