Sellega seoses saatis Kurtna kooli direktor lapsevanematele kirja, mille järgi on juhtumiga tegeleva noorsoopolitseiniku info kohaselt sarnaseid teateid tulnud antud piirkonnast suhteliselt tihti ning autosse kutsutakse nii poisse kui tüdrukuid, reeglina nooremaid koolilapsi.

"Ainus viis oma laste kaitsmiseks on hetkel meiepoolne aktiivsus ja võimaliku kurjategija eemale peletamine. Nii kaua, kui pole vägisi vabaduse võtmist või lapse muul moel kahjustamist, ei saa ka politsei tegelikult midagi muud teha, kui kahtlase juhi elu ebamugavaks muuta," seisab vanematele saadetud kirjas.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Andres Sanga sõnul on politseinikud tõesti käinud sealkandis koolides informeerimas, et selles piirkonnas võib ringi liikuda selline mees. "Praegu ei ole teada ühtegi juhtumit, kus laps oleks temaga ka kaasa läinud," ütles Sang Delfile.

Politsei palub kõigil lastevanematel rääkida oma lastega ning kui kellelgi on olnud selliseid kontakte, tuleks sellest võimalikult kiiresti politseile teada anda.

Kui vähegi võimalik, siis tuleks meelde jätta või üles märkida näiteks auto number ja muud iseloomulikud sõiduki ja inimese tundemärgid.