Vanavanemate pool ööbinud perekonna vanim poeg leidis oma vanemate Benjamin Stracki (37) ja Kristi Stracki (36) ning vendade Benson Stracki (14) ja Zion Stracki (11) ning õe Emery Stracki (12) surnukehad laupäeva õhtul Utah` osariigis Springville`is asuvast kodust. Nende surma põhjus on seni teadmata ning esialgsed lahkamistulemused välistasid trauma ning igasuguse vägivaldse surma, kirjutab kohalik ajaleht Daily Herald.

Üle tee elav naaber Nicci Waite rääkis lehele, et ta ei tundnud Strackide peret just väga hästi, ent nägi lapsi tihti väljas mängimas. Naise sõnul hoidis pere omaette.

"See on töölisklassi naabruskond," ütles naine. "Selleks ajaks, kui me kõik lõpuks koju saame, on tarvis teha kodutöid ja süüa. Me küll vahel kohtume omavahel Kunstilinna päevadel, aga tegelikult me ei tunne teineteist. (Strackid) olid normaalne perekond. Utah`s elades sa ei oska kunagi oodata, et midagi sellist juhtub, eriti Springville`is."

Perekonna mälestuseks on vanima perepoja Janson McGee lähedane sõber Sarah Beesley loonud ka fondi, mille kaudu loodetakse matusekulud katta.

Beesley sõnul on enda pere surnuna leidnud McGee talle nagu poeg ning ta tahab teda väga raskel ajal aidata.

Strackide perekonna noorimate liikmete sõbrad mäletavad neid väga rõõmsatena.

"Emery oli väga ilus ja nii hea sõber," rääkis 13-aastane Alia Holmes, kes elab perekonna maja lähedal. "Temaga oli kerge rääkida ja ma teadsin, et saan temaga rääkida ilma, et ta mind hukka mõistaks," lisas Holmes.

15-aastane Reilly Streckerit, kes oli Strackide naaber ja elas kahepereelamu teises osas paluti oma hea sõbra Bensoni kirstukandjaks.

"Nad oli suurepärased. Alguses olid nad häbelikud, aga see muutus, kui me rääkisime nendega ja õppisime neid rohkem tundma," rääkis Reilly vanem õde Joey Strecker, kes tundis perekonna lapsi hästi.

Perekonna toetuseks loodi ka Facebooki grupp, kus paljud lähedased ja sõbrad jagavad enda kaastundeavaldusi ning mälestusi perest.

Näiteks kirjutas pereisa Beni õde Anna Strack Jensen, et ta tunneb, nagu oleks osake temast kadunud. "Tegime temaga alati kõike koos. Ta tegi mind alati õnnelikuks," rääkis Anna Strack Jensen.