Pevkur märkis Jõgeval toimunud kohtumisel, et Viktor Svjatõševil on pikaaegne kogemus avaliku sektori juhi ametikohal. „Ta on olnud tasakaalukas maavanem Jõgeva maakonna juhtimisel ning olnud aktiivne kohaliku elu edendamisele kaasaaitamisel,“ ütles siseminister.

Viktor Svjatõšev rääkis, et pöörab maavanema ametis tähelepanu maakonna maine kujundamisele ja tutvustamisele, et uued ettevõtted tahaksid Jõgevamaale tulla. „Uuel ametiajal loodan edaspidigi heale koostööle omavalitsustega, ettevõtlussektoriga, riigi- ja õppeasutustega. Jätkuvalt aitan kaasa ettevõtjatele uute turgude leidmisel, töötajate koolitamisel ja uute ettevõtete loomisele,“ lisas Svjatõšev. „Eelmise maavanemana töötamise perioodi õnnestumisteks loen Jõgevale uue politsei-ja kohtuhoone rajamist, samuti olin osaline Jõgevamaa gümnaasiumi rajamisel ning aitasin kaasa SA Jõgeva Haigla renoveerimisele. Olen alles hoidnud traditsioonilisi kultuuri-ja spordiüritusi ning toetanud ja algatanud uusi ettevõtmisi,“ sõnas maavanema kandidaat.

Viktor Svjatõšev on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli ehituse ökonoomika ja organiseerimise eriala, kvalifikatsiooniga majandusinsener. Svjatõšev on töötanud geodeesiainsenerina ja ehitusvaldkonnas. Jõgeva maavalitsuses töötas Svjatõšev abimaavanemana aastatel 1987-1992. Hiljem on ta olnud Jõgeva abilinnapea ja aastatel 2002-2009 Jõgeva linnapea. Jõgeva maavanemaks nimetati Viktor Svjatõšev 2009. aastal.

Siseminister Hanno Pevkuri Jõgevamaa külastus jätkub Jõgeva politsei- ja kohtuhoone väisamisega. „Jõgeva politseijaoskond on üks väikseima personaliarvuga struktuuriüksusi, kuid nad on parimas mõttes silmapaistvad. Tahaksin neid esile tõsta ka vabatahtlike kaasamisel – 2013. aasta jooksul panustasid Jõgeva abipolitseinikud siseturvalisusesse tänuväärsed 3241 tundi ja said sellega aasta abipolitseiniku rühma tunnustuse,“ osutas Hanno Pevkur.

Siseminister külastab ka Jõgeva päästekomandot ning Palamuse ja Voore vabatahtlikke päästekomandosid.