Siseminister Hanno Pevkuri sõnul oli valiku tegemine üsna keeruline. „Lääne-Virumaal on palju tugevaid kandidaate, kes võiksid täita maavanema ülesandeid. Marko Tormi puhul on tegemist noore ja aktiivse inimesega, kes on juba märkimisväärselt panustanud Lääne-Virumaa arengusse. Olen veendunud, et Marko teeb maavanema tööd samasuguse entusiasmiga nagu ta juhib volikogu või korraldab Rakvere ööjooksu,“ ütles Pevkur Tormi kandidatuuri tutvustamiseks.

Marko Torm tänas siseministrit usalduse eest. „Maavanema puhul on eeskätt olulised isikuomadused ja tahe olla kodukoha mootoriks - võime ereda leegina sulle etteantud aja jooksul põleda. Pean lugu ametiaja lõpetanud Einar Vallbaumist, kes oli maakonnale hea müügimees. Minu arusaamist mööda on maavanem riigi kohaloleku garantii, stabiilsuse tagaja ja inimene, kelle põhiülesanne on pakkuda tuge valla- ja linnajuhtidele kohaliku arengu tagamiseks,“ märkis Torm.

Tormi sõnul soovib ta enam julgustada avaliku - ja erasektori partnerluses läbiviidavaid algatusi. „Väga oluline on märgata ja tunnustada ka ettevõtjaid, kes piirkonna elujõule tegeliku aluse panevad. Samuti pean tähtsaks turismi- ja kultuurivaldkondade tõhusamat sidumist teenindussektori elavdamiseks,“ ütles Torm, kellel on töökogemus nii era- kui avaliku sektorist.

Marko Torm on lõpetanud sisekaitseakadeemia kohtueelse uurijana, tal on magistrikraad riigiteaduste erialalt Tallinna ülikoolist ja ta on täiendanud ennast nii Tartu ülikoolis kui Helsingi ülikoolis ja riigikontrolli ametites Taanis, Islandil ja Soomes. Marko Torm on töötanud Rakvere linna sisekontrolörina ja abilinnapeana ning alates 2013. aastast Rakvere linnavolikogu esimehena. Ta on mitmete maakondlike liikumissarjade ja tervisespordisündmuste, sh Rakvere ööjooksu, ellukutsuja.

Alates 2010. aastast on Marko Torm Reformierakonna liige.