Separatistid võtsid Fjodori ja tema sõbratari pantvangi mai lõpus, kirjutab Iltalehti. Üks nende sõber oli mässulistele rääkinud, et oli Fjodori kodus näinud Ukraina lippu ja kuulivesti. "Separatistid kahtlustasid, et me oleme paremäärmuslased."

"Avage! DNR (Donetski Rahvavabriik!" karjusid nad ukselt ning ütlesid, et tahavad minuga rääkida. Avasingi, uksee taga oli 6-7 maskis meest, kalašnikovid käes," rääkis 28-aastane Fjodor.

"Üks meestest sihtis relvaga mu põlve ja ütles, et kui värised, siis tulistan." Ülekuulamised algasid juba Fjodori kodumaja ees. "Nad surusid meid tänavale pikali ja rebisid Ukraina lipu puruks. Panid meid kinniseotud silmadega autosse ja sõidutasid politseijaoskonda. "Tee peal nad ütlesid, et lasevad meid maha. Algul mõtlesin, et ma ei taha surra. Siis aga, et kui nii peab minema, siis ega ma midagi teha ei saa." 

Jaoskonnas pandi Fjodor ja tema pruut kongi. Seal oli peale nende veel palju inimesi. Fjodori sõnul vahetusid vangid kogu aeg. "Seal oli igasuguseid inimesi - ärimeestest pensionärideni."

Tal lubati olla oma pruudiga samas kongis, aga ülekuulamised toimusid eraldi. "Nad küsisid muu hulgas, kas ma olin millalgi hüüdnud "slava Ukraini" (Au Ukrainale)".

"Nad küsisid ka kuulivesti kohta, ma ütlesin, et töötasin traumapunktis ja kasutasin seda tööl, kuna pidin nii palju kaklusi lahutama."

Kohe esimesel päeval kutsuti Fjodor ja tema pruut ülekuulamisele, kus neid piinati. "Meid peksti ja lõiguti. Mind lõi mitu inimest ja üks neist lõikus mu kätt."

"Ka mu tüdrukut piinati. Tal lõiguti kaela, murti üks sõrm ning nad sundisid tal oma verega seinale kirjutama "armastan Donbassi". Piinajateks olid ka naisseparatistid.

Suurem piinamine kestis ühe päeva, järgmised viis päeva said nad esmaabi.

Fjodor ja tema pruut pääsesid piinajate käest, kuna nad vahetati Ukraina armee käes olevate separatistide vastu.

Pärast vabanemist viidi nad Dnipropetrovskissde, kus nad said arstiabi. Seejärel sõitsid nad Kiievisse, kus nad elasid sõprade juures paar kuud. Nüüd on Fjodor tagasi Ida-Ukrainas, ent endine pruut jäi Kiievisse.