Kõik puhuvad“ operatsioonid näitavad, et joobes juhid osalevad liikluses ning seavad enda ja kaasliiklejate elu ohtu iga päev. „Tihti mõeldakse, et ka alkoholi tarvitanuna suudetakse ennast kontrollida ja auto juhtimisega hakkama saada. Siiski ei maksa ennast osavaks ja teistest paremaks pidada, sest ohuolukorras ei käitu joobes juht adekvaatselt ning võib põhjustada raske õnnetuse. Alkoholi mõju all autorooli istumine on kui loterii, sest kunagi ei tea, kuidas autosõit lõppeda võib, ning sellise õnnemänguga ei tohiks riskida,“ ütles Politsei- ja Piirivalveameti politseimajor Veiko Kommusaar.

Seda, et joobes juhid on liikluses ohtlikud, näitab ka statistika. Käesoleval aastal on joobes juhid põhjustanud 99 liiklusõnnetust, mille tagajärjel on hukkunud 11 ning saanud viga 138 inimest. Tänavu on politseinikud nii igapäevase töö kui ka puhumisoperatsioonide käigus kõrvaldanud teedelt üle 5600 alkoholi tarvitanud juhi.

Eile hommikul pidasid Põhja prefektuuri politseinikud tähelepanelikult bussireisijalt saadud info põhjal Keilas kinni marsajuhi, kel oli üle 2 promilline joove. Reisijaid sõidutanud juht toimetati jaoskonda ning täna ootab mees juba kohtuotsust.