Kella 19 paiku helistas 64-aastane mees politseile ja teatas, et tema ning tema abikaasa eksisid Tudulinna vallas metsa, kust enam tagasiteed ei leia. Politseinikud sõitsid piirkonda, kus abielupaar kaduma läks ja kasutasid helisignaali inimeste metsast välja suunamiseks. Mees ja naine pääsesid metsast välja kella 2 paiku öösel. Nende tervisega oli kõik korras ja arstide abi nad ei vajanud.

Kella 19.10 paiku helistas 77-aastane naine politseile ja ütles, et oli läinud Mäetaguse vallas metsa seenele, kuid metsast ei oska enam välja tulla. Naise mobiiltelefoni asukohta positsioneeriti. Otsingutele sõitnud politseinik jätkas metsas naise otsimist hilisööni. Varahommikul jätkasid viis politseinikku otsinguid, korrakaitsjad kasutasid naise leidmiseks helisignaali. Kella 10.20 paiku leidis üks politseinikest naise üles, ta toimetati metsast välja. Meedikud vaatasid naise üle ja viisid ta koju.

„Mõlemad juhtumid näitavad selgelt, kui oluline on mobiiltelefoni olemasolu. Mobiiltelefoniga on võimalik teada anda, et ollakse eksinud ja kus piirkonnas viibitakse,“ tõdes Jõhvi patrullteenistuse vanem Kalle Kuusik. Mobiiltelefoni kaudu saab teada, kas inimene näeb rakette või kuuleb helisignaali, vaid sellisel juhul on võimalik operatiivselt inimest leida, lisas Kuusik.

„Praeguseks ajaks on ilmad muutunud heitlikuks, sajab vihma ja öösel võivad olla külmakraadid. Kindlasti tuleks veenduda, et jalas ja seljas on veekindlad riided, lisaks tuleks minna metsa hommikul, kui pole veel jõudnud pimedaks minna,“ selgitas patrullteenistuse vanem.