Algatuse korras koguti 1200 toetusallkirjaga ning märgukirja võtab vastu riigikogu esimees Eiki Nestor.

"Eestimaalased väärivad inimväärset palka" kodanikualgatuse initsiaator, endine Õhtulehe uudistereporter Toomas Reisalu ütles, et toetajaid oli rohkem, kuid paljud ei julgenud oma allkirja anda.

"Toetajaid on tegelikult rohkemgi. Paljud inimesed lihtsalt ei julgenud oma allkirja sellele kodanikualgatusele anda, sest kardeti tööd kaotada või muid jamasid," selgitas petitsiooni eestvedaja.

Reisalu algatas allkirjade kogumise miinimumpalga tõstmiseks eelmise aasta lõpus ning vaid kolme nädalaga kogus mees sotsiaalmeedia kaudu 1200 allkirja.

Reisalu tõdes, et kodanikualgatust on keeruline vedada ning aeg-ajalt koges ta ebaviisakat kohtlemist ja sõimugi.

"Kõige kummalisem oli riigikogu liikme Juku-Kalle Raidi reaktsioon, kes võttis minuga ühendust Facebooki vahendusel ja ütles, et tegelen mõttetu asjaga. Tema hinnang oli, et lihttöölised on lollid ja laisad ega väärigi kõrgemat palka kui toona kehtinud miinimumpalk 320 eurot kuus," meenutab Reisalu.

Reisalu algatas allkirjade kogumise statistikast ajendatuna - toonase statistika kohaselt käis iga päev tööl umbes 65 000 inimest, kes teenisid miinimumpalka.

"Olukord, kus inimene töötab palehigis, kuid ei teeni piisavalt, et elada inimväärikalt, ei ole normaalne. Mõned tunnevad lausa nälga, sest pärast maksude maksmist ei jää muuks midagi alles. Mõelda vaid, et sellistes peredes kasvavad sageli ka lapsed, kes jäävad teistega võrreldes niimoodi kohe ebavõrdsesse olukorda," selgitas Reisalu.

"Väga loodan, et riigikogu liikmed panevad pead tööle ja leiavad lahenduse," avaldas Reisalu lootust.