"Inimesed on jõukad, inimestel on kindlustunne ja erinevalt teistest Euroopa riikidest on neil palgad viimastel aastatel tõusnud. On tekkinud olukord, kus majandusprobleemid ei olegi enam prioriteetsed. Nüüd hakkasid inimesed pöörama tähelepanu muudele vajadustele, sotsiaalsetele probleemidele ja valisidki sotsiaaldemokraadid end esindama," selgitas Rõtov "Terevisioonis".

Kaheksa aasta jooksul on valitsus viis korda alandanud üksikisiku ja ettevõtte tulumaksu ning Rõtovi hinnangul on loonud sellega tugeva majanduskeskkonna. Juba eelmine valitsus rääkis lõpus vajadusest makse tõsta ning see teema on jätkuvalt aktuaalne.

Rootsis on sotsialism valitsenud aastakümneid, ka ainuparteina ja kapitalism pole sealt selle pärast ära kadunud – ettevõtted on suurepäraselt hakkama saanud, kirjeldas Rõtov. "Kui nii võtta, et parempoolsed on nüüd kaheksa aastat valitsenud, siis võib-olla on ühiskonnal kasulik veeta järgmine periood sotsiaaldemokraatide all."

14. septembril toimusid Rootsis valimised, kus sotsiaaldemokraadid said 39,3 protsenti häältest ja tõrjusid tagaplaanile kaheksa aastat võimul olnud parempoolsed.