Täna kella 11 ajal oli Tallinna lennujaamas haavatuid ootamas kümmekond kiirabiautot. Haavatute lennuk maandus kella 11.25 ajal.


Peaarst Andrus Remmelga sõnul võib haavatute ravimiseks kuluda kuid.

Remmelga kinnitusel on haavatute näol tegemist lahingutegevuse käigus vigastada saanud tsiviilelanikega.

PERHi peaarsti sõnul oli patsientide valik pikk protsess ning need kümme, kes homme Eestisse saabuvad, said valitud selle põhjal, kuidas patsiendid kannatavad transporti Eestisse.

Samuti sai määravaks, et Eesti suudaks neile pakkuda paremat arstiabi kui Ukrainas kohapeal võimalik ning et Eesti suudaks patsiendid viia sellisesse seisu, et nad oleks võimalik ka mõne kuu jooksul Ukrainasse tagasi saata.

Ida-Ukraina konfliktis kannatada saanute ravi korraldamine Eestis toimub Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Ukraina Dnepropetrovski haigla, siinse Ukraina kogukonna, sotsiaalministeeriumi ning välisministeeriumi koostöös.

Lisaks neile kümnele haavatule, kes täna Eestisse saabusid, on plaanis võtta Eestisse ravile 15 ukrainlast, kes vajavad taastusravi.

Välisministeerium on eraldanud Ukraina tänavarahutustes ja Ida-Ukraina konfliktis kannatanute ravile toomiseks 170 000 eurot (70 000 eurot märtsis ja täiendavalt 100 000 septembris).