Korteri aken, kus vana naine koerakarjaga koos palju aastaid elas, on vineeriga kinni pandud.

Kas ja millal naine oma korterisse tagasi pöördub, ei oska täna veel keegi öelda.

"See oleneb paljudest asjaoludest, eelkõige tema tervisest, mille kohta me andmeid jagada ei saa," ütles Delfile Põhja-Tallinna valitsuse nõunik Andres-Marius Rosenblatt. Tema sõnul sõltub naise edasine käekäik ka tema võimalikust eestkostevajadusest, mis on otseses seoses tervisega.

Rosenblatt kinnitas, et Põhja-Tallinna valitsus on pakkunud ja pakub ka edaspidi abi korteri koristamiseks, kui naine selleks nõusoleku annab.

"Oleme nõus tellima selleks erikoristuse," selgitas nõunik. "Palusime kohtult luba koristada see korter omal algatusel, kuid ei ole saanud seda, kuna kohtu hinnangul ei ole meie taotlus piisavalt tõendatud."

Korter on nimelt naise eraomand ja ka sotsiaaltöötajad võivad sinna siseneda ja seda koristada ainult omaniku loal.

Korteris koerakarja pidanud naine oli korteriühistule ka suurema summa võlgu, mille tasumist taotles ühistu kohtu kaudu.

"Võlgade osas on üldiselt põhimõte, et sotsiaalhoolekande vahenditest neid ei saa maksta, sest see ei oleks eriti jätkusuutlik, kui inimesed hakkavad jääma võlgu lootuses saada seetõttu rohkem sotsiaaltoetuseid," märkis Rosenblatt. Ta lisas, et on häid inimesi, kes naist toetavad ja kaaluvad ka tema abistamist.

Veterinaar- ja toiduamet võõrandas septembri alguses Õle tänaval elanud naiselt kümme koera, kel oli seni lastud vaid tubastes tingimustes elada ning kes seal muu hulgas ka end kergendama olid sunnitud.

Väljaheidete hunnikute kõrgus korteris, kus koerad oma elu veetsid siiani, oli kohati pea meetri jagu. Samuti olid koerad võõrandamise hetkel kirpudega kaetud.