„Sealt toodi välja neli noormeest vanuses 20-25 aastat ja viidi isikute tuvastamiseks korrapidaja juurde. Intsidendi kohta viiakse läbi uurimine, mille tulemusena võetakse vastu protseduuriline otsus,“ teatati Venemaa siseministeeriumi Loode föderaalringkonna transpordivalitsuse pressiteenistusest Interfaxile.

Transpordipolitsei esindaja sõnul käitusid noormehed rahulikult ja adekvaatselt. Nad ütlesid politseinikele, et ronisid pukseeritavale ristlejale Aurora, et endast pilti teha.

Üks noormees, Nikita Agapov, jõudis oma reisist rääkida ka sotsiaalvõrgustikus VKontakte ja ka pilte üles panna. Agapovi sõnul läksid nad Aurora pardale ööl vastu pühapäeva paadiga, peitsid end ühte kõrgemasse kohta laeval ja ootasid hommikut.

Teel Kroonlinna tulid nad korstna otsast tekile, pärast mida nad kinni nabiti.

Ristleja Aurora viidi pühapäeval oma alalisest seisukohast Peterburi Petrogradi kaldapealselt Kroonlinna remonti. Tagasi peaks laev saabuma 2016. aastal.

25. oktoobrini 1917 seisis Aurora Neeval ning Petrogradi sõja-revolutsioonikomitee sekretär Vladimir Antonov-Ovsejenko leppis laeva komandöridega kokku, et õhtul, pärast Peeter-Pauli kindluse signaallasku, tehtaks laeva suurtükist paar pauku, et Talvepaleed kaitsvaid naispataljonlasi hirmutada. Talvepalee saadigi kätte peaaegu veretult ja Aurorast sai Oktoobrirevolutsiooni sümbol.